Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.09.2024 17:15:57
Deli članek:

Na Obali zanimivo kljub 0:0: Koper z igralcem manj do neodločenega izida proti Muri

Martin Metelko

Nogometaši Kopra in Mure so se v 9. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

* Stadion Bonifika, sodniki: M. Jug, Žunič, Kasapović.
* Strelci: /.
* Koper: Jurhar, Mijailović, Jovanović, Mittendorfer, Sidibe, Tomek, Omladič (od 46. Matondo), Lovrić, Petriško (od 46. Popović), El Manssouri, Burić (od 86. D. Jurić).
* Mura: Raduha, Miloš, Cipot, Proleta, Ščernjavič (od 78. Strajnar), Nuhanović, Julardžija (od 59. Spiridonović), Kurtović, Diogo (od 89. Zogkos), Junčaj (od 59. Pucko), Vizinger (od 78. Maroša).
* Rumena kartona: Sidibe; Julardžija.
* Rdeči karton: Sidibe (39.).

Izbranci Oliverja Bogatinova so več kot en polčas igrali z igralcem manj, a vseeno prišli do točke v obračunu z Muro. Primorci so bili bolj ali manj enakovredni gostom v vseh elementih, imeli pa tudi najlepšo priložnost na tekmi, na kateri sta ekipi prvi strel v okvir vrat poslali šele po dobri uri. Soboška ekipa je po devetih krogih pri 16 točkah, Koper pa pri dveh manj.

Moštvi si v prve pol ure nista priigrali posebej nevarne akcije, soboška zasedba je enkrat zadela zunanji del mreže tekmečevih vrat, a prave nevarnosti za Metoda Jurharja v domačih in Florijana Raduho v gostujočih vratih ni bilo.

V 39. minuti pa je domača ekipa doživela velik udarec, saj si je zaradi udarca s komolcem v obraz Kaija Cipota drugi rumeni karton prislužil Ahmed Franck Sidibe.

Številčne prednosti Prekmurcem pod vodstvom Oskarja Drobneta ni uspelo unovčiti v prvem polčasu, so pa tudi Primorci še vedno kazali nekaj napadalnih ambicij. V 53. minuti je pri Muri Diogo Bezerra stekel v obetaven protinapad, a ga je na koncu ujel Sandro Jovanović in preprečil nevaren udarec.

Strela v okvir vrat tudi po uri igre gledalci še niso videli, v 63. pa ga je le sprožil Sandi Nuhanović z desne strani, Jurhar pa je žogo odbil. Malce zatem je Omar El Manssouri na drugi strani zapravil obetaven protinapad Kopra, ki je nato nase opozoril s še enim protinapadom Isaaca Matondoja.

Mura je nato vse bolj prevzemala pobudo, toda Koper je imel v 75. minuti najlepšo priložnost na obračunu, ko je bil sam pred Raduho Matondo, toda Murin vratar je obranil njegova zaporedna strela. V 85. minuti je na drugi strani od daleč poskusil Nuhanović, Jurhar pa je bil spet na mestu.

Koper bo v 10. krogu v nedeljo gostil Radomlje, Mura pa bo dan prej gostovala pri Nafti.