Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.09.2024 01:22:45
Deli članek:

Dinamo išče rešitelja, med resnimi kandidati tudi slovenski selektor Matjaž Kek

alesfevzer.com

V Zagrebu gorijo vsi alarmi, po blamaži na Bavarskem (9:2) je sledila še koprivniška zaušnica (4:1). Skupaj 13:3 za tekmeca.

Bayern in Slaven Belupo sta si pošteno privoščila Dinamo, trenersko štafeto ali bolj steber sramu sta si v tem tednu podala zdaj že nekdanji strateg Sergej Jakirović in začasni trener Sandro Perković. Kdo pa bo tisti, ki bo moral v prihodnje počistiti za njima?

Hrvaški mediji že več dni ugibajo, kdo bo novi trener hrvaških prvakov. Medtem ko se nekateri močno nagibajo k rešitvi s tujim strokovnjakom, je vendarle verjetnejša možnost, da bo vajeti prevzel eden od vidnejših hrvaških trenerjev. Tako napovedujejo tudi stavnice, ki največ možnosti dajejo Nenadu Bjelici, sledita Željko Sopić in Igor Jovičević. Pravzaprav enake možnost s slednjima pa naj bi imel tudi slovenski selektor Matjaž Kek.

Čeprav dvomimo, da bi Kek zagrizel v jabolko in zapustil uspešno zgodbo v slovenski izbrani vrsti ter sedel na majavi stolček v Maksimirju, je zanimivo (in ne nepričakovano), da se njegovo ime pojavlja v kombinacijah.

Dejstvo je, da ima Kek na Hrvaškem po več kot uspešnem obdobju na klopi Rijeke zelo dober sloves, zato ga sprega klubskih odločevalcev in agentov vselej postavlja zelo visoko.

Zanimivo, stavnice Keku dajejo celo več možnosti od Nika Kovača, ki je bil v dneh po münchenski nočni mori izrazita prva izbira hrvaške javnosti. Med kandidati so še nekdanji strateg dortmundske Borussie Edin Terzić, pa Robert Prosinečki, nekdanji slovenski prvak z Olimpijo Igor Bišćan, nedavno prvi mož stroke v Mariboru in Celju Damir Krznar in številni drugi. Tudi Vahid Halilhodžić in celo Daniele De Rossi, ki je ravno izgubil službo pri Romi.