Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.09.2024 01:18:41
Deli članek:

Velikan prejel klofuto, potem pa še bolečo zaušnico navijačev (video)

Profimedia

Uvodno srečanje 5. kroga francoskega prvenstva je postreglo s kar osmimi zadetki.

St. Etienne je eden vidnejših klubov v zgodovini francoskega klubskega nogometa. Do zadnje zmagovite serije PSG-ja je bil z 10 naslovi celo najuspešnejši med vsemi, zdaj je za Parižani na drugem mestu večne lestvice.

A vsi ti uspehi, ki imajo že kar dolgo brado, ne pomagajo v zadnjih letih, ko zeleni ne uživajo niti statusa stabilnega prvoligaša, kaj šele da bi bili kandidat za zgornji del lestvice. V petek je tako St. Etienne na gostovanju v Nici doživel pravo katastrofo.

Začelo se je že v 4. minuti z avtogolom, tri minute pozneje je bilo že 2:0, sredi prvega polčasa so domači v razmaku dveh minut dosegli še dva zadetka, med 36. in 39. minuto pa še dva, skupaj torej kar pol ducata pred premorom.

Po šestem zadetku so gostujoči navijači (navijaška skupina Magic Fans), ki se jih je na stadionu Allianz Riviera zbralo med 200 in 300, preprosto dejali, da tega več ne mislijo gledati. Pobrali so šila in kopita in zapustili objekt.

V drugem polčasu so bili domači nogometaši prizanesljivejši do gostov, dosegli so le dva zadetka in jih domov pospremili z osmico.