Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.09.2024 01:21:50
Deli članek:

Čeferin razkril, kako je zadovoljen z novo LP, obenem poslal sporočilo v Zagreb

Profimedia

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je v pogovoru za dnevnik hrvaške televizije Nova TV komentiral začetek prenovljene lige prvakov, podal je tudi svoje mnenje o fijasku zagrebškega Dinama v Münchnu.

"Liga prvakov se je začela odlično. Vedno so med nami kritiki, a v splošnem so vsi zadovoljni. To bo zelo zanimivo in nepredvidljivo tekmovanje. Komaj čakamo, da se nadaljuje" je hrvaškim gledalcem razlagal Slovenec.

Med rezultati prvega kroga Hrvate kakopak še vedno boli visok poraz Dinama proti Bayernu (9:2). Čeferin jih je pomiril, da to sploh ni katastrofa: "Morate vedeti, da je Bayern premagal Barcelono z 8:2, in to ne v Münchnu, ampak v Lizboni. Preveč iščemo slabe stvari, ampak takšne stvari se v nogometu dogajajo. Dinamo je dobra ekipa in gotovo bo premagal kakšnega od favoritov."

Na pripombo, da bo novi format še poglobil prepad med velikimi in malimi klubi, je Čeferin izrazil nestrinjanje: "Prepad res obstaja, ampak tekmovanje s tem nima nič. Veliki bodo v večji meri igrali z velikimi, mali pa z malimi. Vsi imajo možnost za uvrstitev v skupinski del, tudi za napredovanje v drugi del. Prej se je do decembra natančno vedelo, kdo bo igral v izločilnih bojih."

O preveč natrpanem urniku tekem, zaradi katerega se pritožujejo številni igralci, je predsednik dejal, da je bila to želja klubov. "Dokler sem jaz tukaj, Uefa ne bo več menjala sistem. Število tekem se ne bo več povečevalo."

O napovedi stavke nogometašev, je bil Čeferin kratek: "Tega ne bi želel komentirati. Ne verjamem, da bo do nje sploh prišlo."