Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.09.2024 18:18:13
Deli članek:

Fifa je razsodila: Rogaška zaradi mobinga in šikaniranja kaznovana, nogometaš bo prejel ...

alesfevzer.com

Fifa je v postopku proti NK Rogaška presodila v prid hrvaškega nogometaša Viceta Miljanića. Nekdanji slovenski prvoligaš bo torej svojemu bivšemu nogometašu moral plačati dobrih 20 tisoč evrov.

Arbitraža mednarodne nogometne zveze FIFA je v postopku, ki ga je zoper svoj bivši klub NK Rogaška, v pretekli sezoni sprožil hrvaški nogometaš Vice Miljanić, presodila v korist nogometaša in klubu naložila dernarno kazen v višini nekaj več kot dvajset tisoč evrov.

Šestindvajsetletni hrvaški nogometaš je od začetka sezone 2023/2024 nastopal za Rogaško ter je zaradi kršitev pogodbenih določil in neizpolnjevanja finančnih obveznosti v decembru 2023 enostransko odstopil od pogodbe. Kasneje je Miljanić začel arbitražni zahtevek proti klubu ter v njem navedel, da je imel z Rogaško sklenjeno pogodbo o zaposlitvi, pa čeprav so v klubu trdili nasprotno. "Pri čemer pa je potrebno poudariti, da je do zamude pri izplačevanju plače vse finančne obveznosti prejemal s strani nepovezane (tretje) pravne osebe, kar pa je po pravilih FIFA in NZS seveda strogo prepovedano," so ob tem navedli pri sindikatu SPINS, ki je Miljaniću v postopku stal ob strani in mu nudil pravno pomoč. 

"Nogometaš je bil prav tako žrtev mobinga in šikaniranja s strani vodstva NK Rogaška, ki se je pričelo z ločeno obravnavo na treningih ter individualnimi teki nogometaša okoli igrišča, medtem ko so ostali člani ekipe nemoteno izvajali naloge glavnega trenerja. Diskriminatoren in poniževalen odnos se je prenesel tudi izven igrišča, pri čemer je vodstvo kluba njemu in njegovim hrvaškim kolegom odvzelo brezplačna bivališča ter topel obrok, ki so ga bili deležni od začetka veljavnosti pogodb. Kršitve je igralec že takrat utemeljil s prijavo na Inšpektoratu za delo RS, od katere je zahteval, da se v sklopu inšpekcijskega postopka preveri tudi njegov delovno pravni status in ugotovi obstoj elementov delovnega razmerja. Nogometaš je sočasno sporna ravnanja vodstva kluba in grožnje prijavil tudi policiji," so ob razsodbi Fife še dodali pri Spinsu.