Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Žan Libnik
Žan Libnik
20.09.2024 11:10:41
Deli članek:

Mojstrovina Sešlarja kot napoved peklenskega boja za naslov Plus

alesfevzer.com

Po razpletu štajerskega derbija je lestvica Prve lige Telemach po dolgem času (nazadnje po odigranem uvodnem krogu) spet popolna. Pred zadnjimi tekmami prve četrtine državnega prvenstva na vrhu kraljujejo zmaji, na drugem so s tremi točkami zaostanka poravnani Mura, Maribor in Bravo, s Sešlarjevo mojstrovino pa so začetek svojega šova – kot pravi Riera – napovedali petouvrščeni Celjani. Vsekakor se je težko znebiti občutka, da se šov, celjski, mariborski, prekmurski, ljubljanski ali kateri drugi, šele dobro začenja. Obeta se peklenski boj za naslov.

"Šest dni premora. Fantje so si to zaslužili," je na prvi septembrski dan po novi visoki zmagi v Stožicah dejal Victor Sanchez in dal jasno vedeti, komu je uvodni del sezone dal največ razlogov za zadovoljstvo. Olimpija se je na prvi reprezentančni podala v vlogi vodilne ekipe državnega prvenstva in z novo vozovnico za konferenčno ligo v žepu. Madridčan je zeleno-beli orkester v razmeroma kratkem času uspel uglasiti po svojih željah; slabe tri mesece po njegovem prihodu je ta orkester s kirurško natančnostjo ubiral kitice, ob spremljavi žalostink so se iz zmajevega gnezda domov odpravljali Šerif, Rijeka, Mura ...


Stanje duha v prestolnici je odlično. Brez dvoma boljše, kot so si navijači pred začetkom sezone drznili pomisliti. Brez dvoma boljše, kot si je po klavrnem zaključku minule sezone mislil tudi marsikdo znotraj ljubljanskega tabora. Olimpija si je torej privoščila nekaj (zasluženih) dodatnih dni počitka, iz drugačnih razlogov pa je bil prvi premor sezone zelo dobrodošel še za marsikoga drugega.

Martin Metelko


Albert Riera je po kaotičnih dneh oziroma tednih dočakal nekaj nujno potrebnega miru, ki ga je lahko izkoristil za gašenje glavnih požarišč in usklajevanje nesporno kakovostnih sestavin v delujočo celoto. Ante Šimundža se je po izjemno pestrem mariborskem zaključku prestopnega roka znašel pred podobno zahtevnim izzivom; razprt turški mošnjiček je konkurenco v vijoličastih vrstah zaostril do te mere, da je šestnajstkratne državne prvake v očeh marsikoga postavil v vlogo prvega favorita za naslov.