Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.09.2024 22:42:54
Deli članek:

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja Slovenije povzdignili v nebo (foto)

Profimedia

To je poklon in veliko priznanje za slovenskega selektorja.

Da slovenska nogometna reprezentanca niza uspehe in se v dobri luči kaže svetu, je zaslužen tudi (ali pa predvsem) selektor Matjaž Kek.

Tega ni mogla spregledati niti širša javnost, zdaj pa so slovenskega stratega povzdignili v nebo!

Posebna spletna stran, ki se ukvarja z raznovrstnimi analizami, "Twenty First Group", je po raziskavi objavila lestvico najbolj uspešnih trenerjev, ki so presegli vsa pričakovanja glede na razpoložljive moči, ki so jim bile na voljo. Lestvica sicer upošteva več parametrov, ki pokažejo razmerje pričakovane in dejanske uspešnosti strategov glede na vrednost ekipe, s katero razpolagajo.

Podatke je na omrežju X objavil tudi "Football Meets Data" in lestvica močno laska tudi selektorju Keku, kajti šef slovenske reprezentančne klopi se je znašel med samo elito!  

Kek se je namreč po analizah uvrstil med elitno deseterico trenerjev, ki so dosegli več kot pričakovano. Najdemo ga na 9. mestu, kamor se je prebil kot edini selektor.

Na prvem mestu razpredelnice je pristal Ruben Amorim, trener Sportinga. Na drugo mesto se je uvrstil Pep Guardiola, ki vodi Manchester City, na tretje pa Mikel Arteta, ki vodi Arsenal.