Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.09.2024 08:42:13
Deli članek:

V Celju pred vročim dvobojem z Mariborom samozavestni: Prepričan sem, da bo tudi tokrat ...

Martin Metelko

Nogometaši Celja bodo v preloženi tekmi drugega kroga Prve lige Telemach na domačem stadionu gostili nogometaše Maribora.

Danes ob 17. uri bo na sporedu zaostala tekma 2. kroga Prve lige. V Celju se bosta pomerila tamkajšnji Celje in Maribor, v domačem taboru pa samozavestno napovedujejo težko pričakovan štajerski derbi. Zmaga na zadnji tekmi proti Nafti je Celjanom dala še dodatno samozavest.

"Tekma proti Nafti je bila zelo pomembna, saj nas v razponu enaindvajsetih dni čaka kar sedem tekem. Ključno je bilo, da ta zgoščeni ritem tekem začnemo z zmago. Morda nismo bili najboljši v zaključku akcij, a smo bili skozi celoten obračun dominantni in to je tisto, kar trener od nas pričakuje in želi. Zdaj je pomembno, da v zmagovalnem ritmu nadaljujemo," je o zadnji tekmi dejal kapetan ekipe Nino Kouter.

"Zdaj je pred nami prvi štajerski derbi, ki ponuja priložnost, da ujamemo stik z vrhom lestvice. Res je, da je prvenstvo še zelo dolgo, a lažje je gledati naprej in se osredotočiti nase, kot biti ti tisti, ki moraš nekoga loviti iz kroga v krog. Maribor je v zaključku prestopnega roka pripeljal nekaj novih obrazov, že prej pa je bil kvalitetna in zelo organizirana ekipa. Na vseh treh derbijih v lanski sezoni, ko sta imeli obe ekipi tekmovalni naboj, so odločale malenkosti, sploh v Ljudskem vrtu, ko je bila razlika med ekipama ena odvzeta žoga več v nevarni coni. Prepričan sem, da bo tudi tokrat odločila ena 'poteza več'. Verjamem, da imamo dovolj kvalitete in pozitiven moment, da derbi odločimo sebi v prid," je o prihajajočem obračunu še dejal Kouter.

Glavni sodnik srečanja bo Matej Jug. Njegova pomočnika bosta Aleksandar Kasapović in Manuel Vidali, četrti sodnik bo Mateo Tozan. V sobi za VAR bosta Dragoslav Perić in Mihael Antič.