Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.09.2024 16:43:29
Deli članek:

Uh, kakšne besede! Šimundža direktno o Rieri: Da bi se pripravljal na dvoboj z njim? To ne bi ...

Jutrišnji obračun med Celjem in Mariborom bo hkrati tudi obračun dveh odličnih strokovnjakov, Alberta Riere in Anteja Šimundže.

Španski trener Celja in mariborska legenda se bosta sicer prvič pomerila med seboj. Kako na dvoboj Albert Riera - Ante Šimundža gleda slednji? "Riera je pustil svoj pečat v slovenskem nogometu, v Olimpiji. Pri Celju je bil kratek čas, kako in zakaj ga je zapustil, to je njegova stvar, ne moja. Zakaj so ga pri Celju spet angažirali, prav tako ni moja stvar. Da bi se pripravljal na dvoboj z njim? Nikakor ne. Pripravljam se na dvoboj s Celjem. Analizirali smo njihove dobre in slabe strani. V taktičnem smislu smo se posvetili ekipi, ne trenerju. Ni logike, da bi se posvetili trenerju," je razložil izkušeni Štajerec. 

In na vprašanje, kaj je pokazala analiza Celja, odvrnil: "Da imajo kakovost. Da imajo principe, avtomatizme, na katere moramo biti pozorni. Po drugi strani pa imamo mi svojo kakovost, principe, avtomatizme, ki jih je potrebno izpeljevati in poskušati vsiliti nasprotniku naš način igre." 

Šimundža je spregovoril tudi o razlikah med Rierovim Celjem in Krznarjevim Celjem. "Malce so se spremenili igralci. Prišlo je do selekcije selekcije. To je stvar kluba. S prihodom drugačnih igralcev imajo drugačne načine, v organizaciji so drugačni, kot so bili prej. So spremenjeni v sami organizaciji, tako v fazi obrambe kot v fazi napada," je dejal mariborski trener.