Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.09.2024 18:30:37
Deli članek:

Poziv trenerja Olimpije: Mi lahko kdo organizira srečanje z Rogličem? Sem njegov oboževalec, ker je …

Martin Metelko, Profimedia

Španski strateg na klopi Olimpije je razkril, da je velik ljubitelj kolesarstva, posledično pa je navdušen tudi nad slovenskimi kolesarskimi asi. Pogačar ali Roglič? Za Victorja Sancheza ni dileme.

Ime Victor Sanchez v slovenski športni javnosti do letošnjega poletja ni nosilo omembe vredne teže, a se je z njegovim prihodom v zmajevo gnezdo to spremenilo. Nekdanji španski reprezentant in nogometaš madridskega Reala je z Olimpijo začel nizati odlične rezultate, se pred prvim reprezentančnim premorom povzpel na vrh prvenstvene lestvice in si hkrati s svojimi varovanci zagotovil ligaški del Uefine konferenčne lige.

Nad njegovim delom so razumljivo navdušeni v Ljubljani, da Olimpija igra dober nogomet, pa ji priznavajo tudi tekmeci. Navdušenje je obojestransko. V velikem intervjuju za Ekipo je Sanchez spregovoril o športni kulturi v Sloveniji in med drugim razkril, da pozorno spremlja tudi zlato ero slovenskega kolesarstva.

Do njega nekaj posebnega
"To mesto bi lahko primerjal z La Coruno, populacija je približno enaka. Seveda je precej drugače, ker je Ljubljana prestolnica in tudi lokacijsko svojim prebivalcem odpira številna vrata. Vse to prinaša bogatost v smislu številnih različnih kultur, ki se tukaj srečujejo. La Coruna je precej bolj izolirana, ampak zdi se mi, da so ljudje podobni in da znajo biti gostoljubni. Zato sem vedno pravil, da je tisto moj drugi dom in enak občutek dobivam tudi tukaj. Pomaga seveda tudi to, da v Sloveniji cenite šport in športnike. Ne manjka vam svetovnih zvezd," pravi 48-letni Madridčan.

Strateg Olimpije je nato razkril, da je med slovenskimi športniki posebej navdušen nad kraljem španskih cest. "Velik ljubitelj kolesarstva sem in vsi veliki ljubitelji dobro vemo, kakšne kolesarje imate v Sloveniji. Seveda je Tadej Pogačar trenutno izjemno priljubljen, na Touru se je zdel nepremagljiv, izjemno močan je in zdi se, da bo njegova prevlada trajala še kar nekaj časa. Ampak sam čutim nekaj posebnega do Primoža Rogliča. Že več let ga spremljam, četrtič je osvojil Vuelto in resnično uživam v njegovih predstavah. Pogumen je, pravi borec, nič ga ne more zlomiti in vse to pri športniku zelo cenim. Pravzaprav bi ga z veseljem spoznal, če lahko to kdo organizira," se je smejalo Sanchezu.


Celoten intervju s Špancem, ki na klopi Olimpije niza odlične rezultate, si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.