Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
11.09.2024 17:44:06
Deli članek:

V Ljudskem vrtu se še naprej dogaja. Ante Šimundža ostal brez močnega aduta, odhaja v Rusijo

alesfevzer.com

Šestindvajsetletni branilec se je odločil za nov izziv.

Čeprav se je prestopni rok v Sloveniji zaključil, kadrovskega dogajanja v Ljudskem vrtu še ni konec. Zgodil se je naslednji odhod. Uresničile so se napovedi, da bo Sven Šoštarič Karič kariero nadaljeval v Rusiji, v zameno za odškodnino odhaja k tamkajšnjemu prvoligašu Pari Nižni Novgorod, kjer bo združil moči z Luko Vešnerjem Tičićem.

"Opravili smo več pogovorov v preteklih mesecih, z namenom, da bi nadaljevali skupno zgodbo, toda Svenova želja je bila narediti korak naprej in poiskati nov izziv. Glede na njegove dobre igre je bilo zanimanje precejšnje in v daljšem obdobju zadrževati nezadovoljnega igralca bi bilo nesmiselno. Sven je bil ves čas zgled, po igri in profesionalnem pristopu. Vse obveznosti je opravil maksimalno. V Mariboru takšen odnos spoštujemo, zato smo mu želeli priti naproti pri tej želji in omogočiti prestop. Ob ponudbi, ki jo je prejel, ni bil naš namen, da bi ga ovirali oziroma onemogočali pri odhodu in selitvi v zahtevno, kakovostno ligo. Sven nas, žal, zapušča, a smo bili pripravljeni tudi na ta scenarij in se nam je že pridružil Luka Krajnc. Ob sklenitvi dogovora želimo Svenu veliko sreče pri novem izzivu in izrekamo veliko zahvalo za storjeno med skupnim obdobjem. Nikoli ne reci nikoli, morda se na naših nogometnih poteh še kdaj srečamo," je po uresničitvi novega prestopa povedal športni direktor Marko Šuler.

"Odkar sem pred dvema letoma prišel nazaj, sem bil odlično sprejet v čudovito okolje. V domače okolje, katerega imam najraje. Čakal sem na tisti poseben trenutek, žal se ni izšlo v namenu, da bi vmes postali prvaki, ampak ostali bodo prečudoviti spomini na skupno obdobje. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem v klubu, trenerjem, s katerimi sem sodeloval, soigralcem, s katerimi sem delil slačilnico. Od prvega dne po vrnitvi pa vse do zadnjega dne sem se prijetno počutil. Posebna zahvala pa gre navijačem, ki so nas ves čas, tudi v moji prvi sezoni, med težkim obdobjem za klub, spodbujali na vsakem koraku. Vem, da jim ni bilo lahko gledati takšen Maribor. Ampak zato je Maribor takšen, kot je. Zaradi navijačev, ki so s klubom v dobrem in slabem. Verjamem, da lahko s to podporo moštvo v prihodnje dosega velike uspehe. Prav tako ne dvomim, da lahko ekipa s kakovostjo, ki jo premore, dosega odlične rezultate in v letošnji sezoni vrne naslov prvaka v Ljudski vrt. Moj nov izziv pa sledi v Rusiji. Za nekatere gre morda za nenavadno odločitev, toda menim, da bo igranje v novem okolju dober pokazatelj mojega znanja, kakovosti. Verjamem, da se bom dobro znašel, prilagajanje mi bo nekoliko olajšalo spoznanje, da me bo v klubu dočakal slovenski soigralec Luka Vešner Tičić in se veselim novega izziva," pa je dejal zdaj že nekdanji branilec vijoličastih Sven Šoštarič Karič.

alesfevzer.com