Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
11.09.2024 13:55:51
Deli članek:

Maribor se je želel rešiti Barišića, noro, kam in za koliko ga je ponudil! Plus

alesfevzer.com

Ne zgolj pri prihodih, v Ljudskem vrtu je bilo v zadnjih dneh poletnega prestopnega roka zelo pestro tudi pri odhodih. Vijoličastim sta v slovo pomahala Marcel Lorber in Behar Feta, pod Kalvarijo pa so se želeli rešiti tudi Maksa Barišića.

Potem, ko so v zadnjih dveh dneh prestopnega roka šestnajstkratni slovenski državni prvaki v svoje vrste pripeljali kar pet novih nogometašev (Sheyi Ojo, Benjamin Tetteh, Andre Sousa, Luka Krajnc, György Komaromi), je bilo jasno, da se morajo v Ljudskem vrtu tudi posloviti od kakšnega nogometaša. Kar malce presenetljivo so v slovo pomahali Marcelu Lorberju in ga v zameno zgolj za odstotke od naslednje prodaje poslali v Domžale. Presenetljivo zato, ker je Lorber seveda bil vse od svojega prihoda v člansko ekipo Maribora pomemben člen vijoličastih, nič kolikokrat celo začenjal tekme, saj so Mariborčani z njim zadovoljili pravilu o 'bonus' igralcu. In še bolj presenetljivo zato, ker je Lorber seveda defenzivni vezist, kar je v tem trenutku pravzaprav edini položaj pri Mariboru, ki je podhranjen. In ki so ga z Lorberjevim odhodom še malce oslabili. Malce manj presenetljiv je bil odhod Beharja Fete, ki je prav tako odšel v Domžale, a s statusom posojenega nogometaša. Mladi makedonski reprezentant igra na krilnem položaju, kjer ima Maribor preveliko gnečo. Šimundža je sicer Feto koristil tudi na bočnih položajih, a tudi tukaj je Maribor 'poln', zato (začasen) odhod Fete ne čudi.

So pa želeli vijoličasti ob koncu prestopnega roka se posloviti še od enega nogometaša. In sicer od Maksa Barišića, ki so ga prejšnjo zimo v klub pripeljali za vse prej kot skromnih 200 tisočakov.