Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
30.08.2024 00:46:02
Deli članek:

Jakupović že v soboto proti Hajduku? Ampak to ni edini odhod iz Ljudskega vrta ...

Grega Wernig

Kadrovski premik pod Kalvarijo.

Uradne potrditve še ni bilo, ampak bolj ali manj je jasno, da je Arnel Jakupović proti Djurgardnu odigral zadnjo tekmo v dresu Maribora. Če v zadnjem trenutku ne bo gromozanskega zasuka, ki ga sicer ni pričakovati, bo danes postal nov član Osijeka, ki ga napaja madžarski denar in je sezono začel katastrofalno slabo; po štirih prvenstvenih krogih je brez zmage na predzadnjem mestu na lestvici, poslovil se je tudi od mednarodnega prizorišča.

Novopečeni avstrijski reprezentant je v preteklih dneh menda že opravil zdravniški pregled, popoldne naj bi se na slavonski ravnici zgodila uradna predstavitev. Po tem scenariju bo nato z ekipo nemudoma odpotoval v Split in bo v sobotnem večeru na voljo trenerju Federicu Coppitelliju za obračun s Hajdukom. Ponovimo, da naj bi hrvaški prvoligaš vijoličastim za 26-letnega napadalca odštel okrog milijon evrov odškodnine.

Ampak to ni edini odhod iz Ljudskega vrta. V dvoboju s Švedi v kadru ni bilo 21-letnega francoskega krilnega napadalca maroških korenin Redwana Bourlesa. "Izrazil je željo po odhodu," je razkril Ante Šimundža in na podvprašanje, ali to pomeni, da je že zapustil Maribor, odvrnil: "Mislim, da ja, ampak to je vendarle vprašanje za športnega direktorja."

Večina navijačev vijoličastih si zaradi tega najbrž ne bo 'rezala žil'. Poslovil se je namreč igralec, ki je ostal velik dolžnik. Zbral je le 16 nastopov, od januarja je na igrišču preživel 426 minut in se ni vpisal med strelce.