Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
29.08.2024 23:12:16
Deli članek:

Z vso silo udarili po Rijeki: Nogomet iz kamene dobe, sramota epskih razsežnosti, Olimpija kot Liverpool

alesfevzer.com

Debakl, ki si ga je Rijeka privoščila v Stožicah, na Hrvaškem dviguje ogromno prahu.

Čeprav se je prva tekma končala z neodločenim rezultatom in si je četa Radomirja Đalovića za drugi polčas na Rujevici prislužila nekaj kritik, je v hrvaški nogometni javnosti pred povratnim obračunom prevladovalo mnenje, da so Rečani pokazali, da so kakovostnejši od Olimpije in da bodo to vnovič potrdili na stoženski zelenici.

Potrjevanje se je končalo po dobri minuti nogometne igre, ko se je začel popoln razpad hrvaških podprvakov.

Hrvaški mediji so v šoku spremljali potop reškega kluba, po zadnjem sodnikovem žvižgu, ko je na semaforju svetil rezultat 5:0, pa so se začele vrstiti ostre kritike na račun zasedbe iz pristaniškega mesta.

Posnetek zaslona


"Takšen nogomet spada v kameno dobo," so zapisali pri Sportskih novostih. "Ena najbolj sramotnih tekem v zgodovini Rijeke. Zaradi rezultata in zaradi navijačev," so bili neposredni pri reškem portalu Novi list. "Rijeka doživela zgodovinski debakel in izpadla iz Evrope," so petardo v hrvaški mreži pospremili pri Indexu. "Blamaža Rijeke in reških navijačev v Ljubljani, mučna epizoda hrvaškega nogometa," piše na spletni strani nacionalne radiotelevizije HRT.

Da je šlo za bolečo lekcijo ne le Rijeke temveč celotnega hrvaškega nogometa, se strinjajo mnogi.

Salah ali Raul Florucz?
"Varovanci Radomirja Đalovića so kot otroci odprtih ust spremljali, kako Salah, Jota, Luis Diaz, Darwin Nunez drvijo mimo njih kot rakete … Aahhh, ufff, oprostite, to so bili nogometaši Olimpije Florucz, Thalisson, Kojić, Agba, Doffo," piše v komentarju Sporstkih novosti. Avtor dodaja, da je bilo namige tega, kar prihaja, moč zaznati že na prvi tekmi na Rujevici.

"Tako pride ljubljanska Olimpija iz slovenske lige, ki naj bi bila na nižji ravni od naše, in pokaže, da je Liverpool v primerjavi s podprvakom Hrvaške. Na prvi tekmi se je videlo, da ima Olimpija glavo in rep, da ima trenerja, da fantje, ki so sem prišli iz nižjih rangov nogometnih tekmovanj, vedo, kaj počnejo na igrišču, in da so tako fizično kot taktično boljši, nogometaši Rijeke pa so pravo ogledalo hrvaške stroke. Njihov mlahav nogomet spada v kameno dobo. Nič čudnega, da na šestih tekmah niso uspeli premagati nikogar, razen romunskega drugoligaša, pa še to zato, ker nasprotnik ni izkoristil enajstmetrovke," o krizi hrvaškega državnega prvenstva pišejo pri Sportskih novostih.