Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
29.08.2024 20:45:28
Deli članek:

Kaos v Stožicah: Sramotno obnašanje navijačev Rijeke, bakle letele med slovenske družine (video)

alesfevzer.com

Ob vodstvu Olimpije s 5:0 so se navijači Rijeke zatekli k najbolj nizkotnim metodam. Tekma je bila prekinjena, bakle so letele na igrišče in v sektorje domačih navijačev, na katerih so tudi družine.

Razumeti gre, da hrvaškim navijačem preprosto ni bilo več do tega, da bi še naprej spremljali sramotno predstavo svojih ljubljencev. Olimpija jih je na domači zelenici ponižala in na začetku drugega polčasa povedla že s 5:0.

Ne gre pa razumeti načina, na katerega so se odločili Hrvati posloviti od zmajevega gnezda in Ljubljane, o kateri so imeli za povedati toliko slabega že pred svojim prihodom.

V 60. minuti je bila tekma prekinjena zaradi toče pirotehničnih izdelkov, ki so začeli padati v kazenski prostor Matevža Vidovška. Kmalu zatem so prve bakle poletele tudi med domače navijače. Na sektor, ki so ga zasedale tudi družine z otroki.

Ko so pripadniki reške Armade nadaljevali s svojim 'šovom', so zadolženi za varnost sklenili, da v celoti izpraznijo južno tribuno Stožic Ni šlo gladko, jasno, a po približno pol ure, po konkretnem požaru in številnih letečih stolih je bil sektor gostujočih navijačev prazen.

V tem času je v drobovju ljubljanskega stadiona stekel sestanek Uefe. Tekma se je nekaj minut kasneje vendarle nadaljevala. No, v resnici se je nadaljevalo veliko ljubljansko slavje.