Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.08.2024 12:17:09
Deli članek:

Skrbi za Šimundžo: Kakšno je stanje poškodovanih Iličića, Milca in po novem tudi Soudanija?

Grega Wernig

Na tekmi z Radomljami sta bila na tribuni.

Zgolj remi na prvem prvenstvenem gostovanju v novi sezoni je Anteja Šimundžo spravil v slabo voljo. Mariborski strateg si je seveda želel nove zmage, a Radomljani so z dobro igro zasluženo vzeli točko. Je pa za izkušenega mariborskega trenerja zagotovo pozitivno spoznanje, da je na tekmi z Radomljami uspel spočiti večino svojih nosilcev igre, nogometašev, ki bodo v četrtek začeli prvo tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti švedskem Djurgardenu. 

No, vseeno pa Ante Šimundža nima ravno mirnega spanca. Z manjšimi poškodbami se namreč ubadata prvi zvezdnik ekipe Josip Iličić in kapetan moštva Martin Milec, ki ju včeraj ni bilo v kadru za tekmo. Ob tem mariborskega trenerja skrbi tudi stanje Hilala Soudanija, ki je začutil bolečino v mišici ob enem izmed udarcev na včerajšnji tekmi. "Iličić ima težave z gležnjem, Milec s poškodbo, ki jo je že imel. Zdravniška služba dela vse, da bi bila oba čim prej nared," je po tekmi dejal Šimundža. 

O poškodbi Soudanija pa dodal: "Prišlo je do atipičnega mehanizma pri udarcu. Lahko bi ga umaknili z igrišča, a je hotel ostati z moštvom do konca tekma. Videli bomo, kako in kaj v njegovem primeru v prihodnjih dneh."