Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Žan Libnik
Žan Libnik
13.08.2024 11:48:09
Deli članek:

Znan je termin prvega večnega derbija v sezoni: Olimpijo do konca meseca čaka peklenski spored

alesfevzer.com

Nogometna zveza Slovenije je potrdila termine tekem 6. kroga Prve lige Telemach.


S ponedeljkovim obračunom Brava in Kopra se je zaključil 4. krog Prve lige Telemach, po katerem na vrhu prvenstvene lestvice z desetimi osvojenimi točkami ostaja Olimpija, točko manj ima na svojem računu Mura, pri sedmih so Šiškarji, s tekmo manj pa ima sedem točk po nedeljski zmagi nad Prekmurci tudi Maribor.

Ta teden prinaša povratne tekme evropskih kvalifikacij za tri preostale slovenske predstavnike v Evropi. Olimpija bo prednost treh zadetkov branila v Tiraspolu, dobro izhodišče za uvrstitev v playoff kvalifikacij za konferenčno ligo ima tudi Maribor, ki bo po minimalni zmagi nad Vojvodino gostoval v Novem Sadu, Celje pa ima na voljo drugo zaključno žogico za zgodovinsko evropsko jesen. Na prvi tekmi so bili grofi z 1:0 boljši od irskega predstavnika Shamrock Rovers, v vsakem primeru pa imajo zagotovljeno mesto v zadnjem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo.

V primeru napredovanja se bo zgoščen urnik do konca avgusta nadaljeval tudi za Maribor in Olimpijo, med drugim velika rivala čaka tudi prvi večni derbi sezone. Nogometna zveza Slovenije je razkrila termine tekem 6. kroga Prve lige Telemach; poslastica v Ljudskem vrtu bo na sporedu v nedeljo, 25. avgusta, ob 17.30.

Trije derbiji na domačih tleh
Predvsem za Olimpijo se tako začenja peklenski spored tekem. Če bo pristop zeleno-belih v Tiraspolu pravi, bi utegnila biti to celo 'najlažja' preizkušnja v preostanku avgusta. V primeru napredovanja bo za Olimpijo namreč to prva od šestih tekem do konca tega meseca; zadnjo evropsko oviro pred vrnitvijo v konferenčno ligo bo v tem primeru predstavljal poraženec dvoboja Rijeka - Elfsborg, hkrati pa Ljubljančane čakajo trije zahtevni dvoboji tudi na domačih tleh. Trije derbiji.

Že to nedeljo se v Stožice s Celjem vrača Albert Riera, sledi torej prvi večni derbi sezone v Ljudskem vrtu, na zadnji avgustovski vikend pa se bo Olimpija pomerila še s trenutno drugouvrščeno ekipo prvenstva Muro. Vse do prvega reprezentančnega premora sezone za zeleno-bele resnično ne bo trenutka za pravi počitek, hkrati pa bosta naslednja dva tedna zagotovo postregla s prvim odgovorom na vprašanje, kako daleč lahko poseže aktualna četa Victorja Sancheza.