Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.08.2024 11:47:01
Deli članek:

To pa so prizori: Kontroverzna Khelif se je vrnila v domovino, tam pa jo je pričakalo tole (video)

Profimedia

Alžirska boksarska Imane Khelif se je vrnila v domovino.

Alžirija je na olimpijskih igrah v Parizu osvojila tri zlate medalje, in sicer en bron in dve zlati. Eno od teh je domov odnesla Alžirka, okoli katere se je dvigovalo ogromno prahu. Imane Khelif je slavila v boksu v kategoriji do 66 kilogramov, njen nastop na igrah pa je bil za mnoge zelo sporen, saj naj bi imel v sebi preveč moških hormonov.

Kljub nasprotovanju tekmic je ostala v igri vse do konca, v finalu pa premagala Kitajko Yang Liu in osvojila zlato medaljo. Mnogi ljubitelji športa so bili ogorčeni, da je Alžirka lahko tekmovala na olimpijskih igrah, nemalo je bilo takšnih, ki so jo zagovarjali.

V njeni domovini je postala junakinja številka ena, ob vrnitvi v Alžirijo pa so ji pripravili šampionski sprejem. "O tem sem sanjala osem let. Naredili smo vse, kar je bilo v naših močeh. Hoteli smo, da je Alžirija ponosna na nas. Hvala vsem za izjemno podporo," je med drugim ob vrnitvi v domovino dejala Alžirka, ki se je vsaj v svojih prvih izjavah ob prihodu v domovino izognila polemikam o spolu.