Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.08.2024 11:11:28
Deli članek:

Slovenski prvoligaš razkril novo številko 10, liga pa je dobila novega zvezdnika! Ponosni smo ...

Profimedia

Nekdanji največji up slovenskega nogometa se je vrnil domov.

O možnosti takšnega scenarija se je šušljalo že nekaj časa, v ponedeljkovem večeru dvomov ni bilo več. Domžalčani so na svojih družbenih omrežjih razkrili, da imajo novo številko 10, medtem pa so tudi uradno potrdili, da si je Haris Vučkić znova nadel rumeni dres. Po 15 letih razgibane kariere v tujini se je vrnil domov. Z novimi soigralci je že opravil prvi trening, ekipi pa bo prvič pomagal na petkovi tekmi s Primorjem v Novi Gorici. Slovensko prvoligaško prizorišče je dobilo novega zvezdnika.

"Zelo mirne duše sem sprejel odločitev, da se vrnem nazaj, kjer se je vse skupaj začelo. Domžale so moj dom. Z družino smo se sem preselili, ko sem imel pet let in prav zato lahko rečem, da sem resnično vesel, da sem se vrnil nazaj sem. Pri vsega 16-tih letih sem iz Domžal prvič odšel v tujino, k angleškemu Newcastle Unitedu. Domžale so mi dale res ogromno, da se je moja pot poklicnega nogometaša nadaljevala kot se je. Sem profesionalec in ko podpišeš za določen klub, tam opravljaš svoje delo, vendar ob vrnitvi v Domžalah so vsekakor prisotna tudi močnejša čustva, ki bodo zagotovo igrala veliko vlogo," je ob podpisu dejal nekdanji slovenski reprezentant, ki je bil zadnji dve sezoni član tajskega kluba Buriram United, ki mu je pomagal do dveh naslovov državnega prvaka.

V svoji dolgi mednarodni karieri je na 269 tekmah dosegel kar 73 golov. Največ jih je med letoma 2017 in 2020 odigral v dresu nizozemskega Twenteja, kjer je na 48 preizkušnjah zabil 11 golov. Dober vtis je pustil tudi na Hrvaškem, kjer je v dresu Rijeke igral od leta 2021 do 2023. Po eno sezono je preživel tudi v španskem klubu Real Zaragoza in škotskem velikanu Glasgow Rangers. V zadnjih dveh sezonah je pri Buriramu na 20 tekmah dosegel 7 zadetkov. "Najbolj pomembno je, da ostanem zdrav in pomagam ekipi do čim več prvenstvenih točk. Čim prej se moramo dvigniti z zadnjega mesta, kjer se trenutno nahajamo. Vsekakor želim pomagati tudi mladim igralcem z nasveti in svojimi izkušnjami. Res sem vesel in zadovoljen, da sem spet doma," je zaključil Haris Vučkić, ki je za slovensko reprezentanco zbral 12 tekem in dosegel 5 golov.

Zadovoljstva ob vrnitvi otroka Domžal ne skriva niti izvršni direktor Matej Oražem: "Izjemno veseli in ponosni smo, da smo se ponovno dogovorili za sodelovanje s Harisom. Dolgo je že odkar je pri rosnih 16-tih letih odšel iz domačega kraja in kluba, zato je ponovno snidenje še toliko bolj pričakovano in veselo. Prinaša prepotrebne izkušnje ter znanje, takšnega igralca smo še kako potrebovali. Nekaj časa sicer ni bil v polnem pogonu, zato je povsem normalno, da bo določen čas trajalo, preden pride v polno tekmovalno formo. Zagotovo pa bo tako na kot tudi izven igrišča naši mladi ekipi ogromno dal. Dobrodošel doma Haris!"

nkdomzale.si