Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
29.07.2024 18:33:50
Deli članek:

Mura se je okrepila! V Fazaneriji predstavili novo napadalno moč

NŠ Mura

Podpisal je enoletno pogodbo.

Nogometaši Mure, ki so prvenstvo začeli z dvema zmagama, so v slačilnici pozdravili novo moč. Konkurenco v ekipi je zaostril 30-letni avstrijski krilni napadalec srbskih korenin Srdjan Spiridonović. Nazadnje je igral za kuvajstki klub Al-Salmiya. V mlajših selekcijah se je kalil pri dunajskem Rapidu, nakar se je preselil k mestnemu tekmecu Austrii.. Pot ga je v članski karieri vodila skozi različne klube po Evropi; bil je član italijanskih Vicenze in Messine, grških Panionisa in Atromitosa, srbske Crvene zvezde, poljskega Pogona, turškega Genclerbirligija in litovskega Kauno Žalgirisa, pred selitvijo v Kuvajt se je preizkusil v Hajerju v Savdski Arabiji. V dozdajšnji profesionalni karieri je odigral 326 tekem in dosegel 86 golov, s črno-belimi je podpisal enoletno pogodbo.

"Veseli smo, da smo se uspeli dogovoriti s Srdjanom, ki ima za seboj že zavidljivo kariero. Verjamemo, da bo s svojo kakovostjo in izkušnjami dodana vrednost naši ekipi. Zelo pomembno je, da si je želel prestopa v Muro, kamor ga je vodil športni motiv," je dejal generalni direktor Agron Šalja.

"Vesel sem, da sem postal nogometaš Mure. O klubu sem slišal veliko dobrih stvari in želim si, da bi mu s svojimi igrami pomagal izpolniti zastavljene cilje. Všeč mi je, da prihajam v Slovenijo, ki je podobno urejena država kot Avstrija. Vem, kakšna je slovenska liga, da napreduje, in veseli me, da bom po daljšem času spet igral bližje domu. Želim si, da z ekipo nadaljujemo igre, ki jih je Mura pokazala na začetku prvenstva," pa je po sklenitvi dogovora povedal novopečeni muraš.