Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN
Ekipa SN
29.07.2024 09:22:37
Deli članek:

V taboru Krznarja številni očitki na račun Celja, pa tudi neresnice! Besede močno odmevajo, toda ...

alesfevzer.com

Za komentar ob nepričakovanem odhodu iz Celja smo poskušali dobiti Damirja Krznarja, ki pa se nam je vljudno opravičil in dejal, da v tem trenutku ne bi dal izjave.

Je pa vse, kar si misli ob razhodu s Celjani, za hrvaške Sportske novosti povedal njegov prvi pomočnik, Mihael Mikić, ki ni skrival ogorčenja nad tem, kar se je zgodilo njemu in njegovim sodelavcem. A pri tem je natresel nekaj neresnic. Vsaj če podrobneje preberemo vse njegove argumente. "Vse se je zgodilo zelo hitro. In težko je vse skupaj pojasniti, pa tudi razumeti. Poglejmo samo naše rezultate. Prejšnjo sezono smo klub prevzeli, ko je imel dve točki naskoka pred drugouvrščenim, naslov smo osvojili s 15 točkami prednosti!" je začel Mikić. Celje je bilo resda dve točki pred Koprom, toda jasno je bilo, da Primorci ne bodo konkurenčni vse do konca. Glavni konkurent Maribor je takrat zaostajal že za devet točk, ta zaostanek pa si je priigral ravno pod Krznarjevo taktirko. Prav tako ne drži, da so Celjani naslov osvojili s 15 točkami naskoka, temveč je bila razlika 12 točk …

"Uvrstili smo se v kvalifikacije za ligo prvakov, po 12 letih je Celje preskočilo prvo evropsko oviro, z dvema zmagama (5:0, 2:1) smo preskočili Floro iz Talina," je nadaljeval Krznarjev pomočnik. Tudi to seveda ne drži, navsezadnje smo v prejšnji sezoni pisali hvalospeve Albertu Rieri in njegovemu Celju, ki je prišlo do zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo, preskočilo je portugalsko Vitorio Guimaraes in beloruski Neman Grodno, na zadnji oviri pa priznalo premoč izraelskemu velikanu Maccabiju iz Tel-Aviva, a so se Izraelci morali pošteno potruditi, da so si zagotovili skupinski del konferenčne lige. "Potem smo v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov v igri 'razbili' Slovan iz Bratislave na prvi tekmi v Celju. Končalo se je z 1:1, toda nadigrali smo Slovake in zgrešili ogromno velikih priložnosti. Pa ne moreva Krznar in jaz ..."

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!