© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
25.07.2024 18:08:29
Deli članek:

Kako dolgo še? Kvartet murašev na stranskem tiru!

Loris Cipot

Sobočani še vedno sestavljajo igralski mozaik, največ nejevolje pa povzročajo poškodbe.

Kmalu po zmagi nad Nafto so nogometaši Mure odigrali še eno tekmo. Tokrat prijateljsko, na kateri je trener Tonči Žlogar minutažo namenil igralcem, ki proti Lendavčanom niso dobili priložnosti ali pa so bili na zelenici zgolj krajši čas; dvojec se je dokazoval tudi za morebiten podpis pogodbe. Na nasprotni strani je bil velenjski Rudar, ki so ga Sobočani ugnali s prepričljivih 5:0. Dvakrat je mrežo drugoligaša zatresel Jaka Domjan, po enkrat so bili uspešni Nikola Jovićević, Hunter Olson in Dario Vizinger. Začetno enajsterico so sestavljali Kanurić, Olson, McCloud, Chalbaud, Stripling, Loof, Zogkos, Strajnar, Turudija, Kasalo in Vizinger, v nadaljevanju so vstopili še Šumenjak, Kumer Čelik, Jelovica, Jovićević, Saitoski, Koren in Domjan.

Iz Fazanerije so sporočili, da sta na preizkušnji Adnan Kanurić in Augustine Loof. Prvi je 23-letni v Avstriji rojeni vratar, ki je v mlajših reprezentančnih selekcijah branil barve Bosne in Hercegovine. Svojo pot je 194 centimetrov visoki čuvaj mreže, ki bi utegnil zapolniti vrzel, nastalo po odhodu Klemna Mihelaka, začel v Lasku iz Linza, bil je tudi član akademije Salzburga. Bil je tudi v mladinski in mladi ekipi Stoke Cityja, preizkusil se je v Sarajevu, v drugi ekipi Nottingham Foresta in Oxford Cityju, nazadnje pa je bil član Palerma, vendar nastopa ni dočakal; v serie B je 32-krat sedel na klopi. Drugi je 28-letni nizozemski branilec s koreninami in tudi potnim listom Siere Leone. Bil je član mlajših selekcij PSV-ja, igral je za FC Eindhoven, za njim je izkušnja v malteškem Balzanu, nazadnje pa je bil član nizozemske nižjeligaške ekipe HSV Hoek.
A proti knapom kakopak niso igrali samo tisti, ki so prispevali največji delež k uspehu proti Nafti. Še naprej je manjkal kvartet poškodovanih igralcev, ki ga sestavljajo Timotej Brkić, Žiga Laci, Aljaž Antolin in Robert Čakš. Da muraši v prvem delu sezone ne bodo mogli računati na obetavnega 19-letnega vezista in 21-letnega branilca iz Dobrovnika, je bilo jasno vse od takrat, ko sta jo skupila. Operacija križne vezi zahteva dolgo okrevanje, in če bo vse potekalo po predvidevanjih, bosta za največje napore znova pripravljena šele v končnici jesenskega dela prvenstva. Medtem v prekmurskem nogometnem hramu marljivo vadita pod budnim očesom Dejana Novaka in si prizadevata, da bi se na zelenice vrnila še močnejša.

Precej dlje, kot se je zdelo sprva, pa je odsoten Robert Čakš. Potem ko je moral v predzadnjem krogu pretekle sezone v Šiški predčasno z igrišča, je kazalo, da težave z adduktorjem niso tako hude, da ne bi mogel začeti poletnih priprav, ampak 197 centimetrov visoki napadalec je še vedno na prisilnem počitku. In bo še nekaj časa. Vmes se je stanje resda izboljšalo in počasi se je že vračal v ritem treningov, vendar so se preglavice vmes ponovile. Opravil je dodatne preglede in se lotil vnovične rehabilitacije, po zadnjih informacijah pa bo moral biti še zelo potrpežljiv. Bojda ni pričakovati, da bi lahko zaigral prej kot za dva do tri mesece, nič kaj obetavno ni niti stanje Aljaža Antolina. Navijači so zaskrbljeni, ko ga po stresnem zlomu nartnice še vedno videvajo z berglami, kar kajpada pomeni, da okrevanje še zdaleč ni v zaključni fazi. Tudi pri vezistu iz Ižakovcev zatorej lahko govorimo, da ga vsaj še dva meseca ne bo na zelenici, vse to pa seveda pomeni, da ima soboški prvoligaš še kar nekaj notranjih rezerv, ki se bodo prej ali slej sprostile. Je pa res, da je treba biti potrpežljiv ...