© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
25.07.2024 15:52:32
Deli članek:

Nekdanji strelski kralj 1. SNL: V Sloveniji sem dobil prijatelje za vse življenje

Profimedia

Nardin Mulahusejnović bo predstavljal nevarnost za mrežo Brava.

Čeprav je sezono 2020/21 kot igralec Kopra skupaj z Janom Mlakarjem končal na vrhu lestvice strelcev, Nardin Mulahusejnović na sončni strani Alp vendarle ni pustil tako globoke sledi, kot je pričakoval. In kot so pričakovali njegovi delodajalci. Poleg kanarčkov je branil še barve Maribora, kjer je začel slovensko zgodbo, prav tako si je nadel črno-beli dres Mure. Vsega skupaj je na prvoligaškem odru pri nas zbral 77 nastopov in dosegel 22 golov. Po vmesnih izkušnjah v Sarajevu in Dinamu iz Mahačkale pa se je februarja letos vrnil v Zrinjski, iz katerega se je pred šestimi leti preselil v Ljudski vrt. V današnjem večeru v Mostarju bo znova ogrožal slovensko mrežo, na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo bodo na nasprotni strani nogometaši Brava.

V domači zasedbi so trije igralci, ki smo jih v preteklosti spremljali na slovenskih zelenicah, ampak z vsem spoštovanjem do Josipa Ćorluke (Domžale) in Tomislava Kiša (Zavrč) je najbolj prepoznaven Nardin Mulahusejnović. Kot velikega upa ga je v svoje vrste privabil Maribor, sledila je selitev na Bonifiko in od tam v Fazanerijo. Z ravnice ga je nato pot vodila v Sarajevo, s Koševa v Dinamo iz Mahačkale, nakar se je iz Rusije vrnil v Mostar, ki je bil odskočna deska za odhod v štajersko prestolnico.

Grega Wernig


Vložiti bomo morali ogromno truda


Če smo povsem iskreni, se kariera danes 26-letnega napadalca ni odvijala tako, kot so mnogi predvidevali, toda vse kaže, da je v Zrinjskem znova našel samega sebe in da njegove sposobnosti spet vse bolj prihajajo do izraza. Bržčas bomo to lahko spoznali tudi drevi, ko bo ogrožal mrežo Brava. Gostitelji, ki imajo že zajetno kilometrino v evropskih pokalih in so v pretekli sezoni igrali v skupinskem delu konferenčne lige, so v vlogi favorita, ki se je zaveda tudi Nardin Mulahusejnović, vendar obenem poudarja, da je pred njim in soigralci nadvse zahtevna naloga. "Sprejemamo vlogo favorita, ampak vemo, kaj nas čaka. Bravo smo spremljali že v pripravljalnem obdobju in seveda v dvoboju z Valižani. Gre za mlado, toda kakovostno zasedbo, ki ima naše maksimalno spoštovanje. Gotovo bomo dali vse od sebe, da bi na prvi tekmi iztržili rezultat, ki bi predstavljal ugodno izhodišče za povratni obračun. Naš cilj je napredovati v naslednji krog tekmovanja in verjamem, da ga bomo uresničili, vsekakor pa zmagovalec še ne bo odločen po prvih 90 minutah v Mostarju. Maksimalno zbranost bomo morali ohraniti na obeh tekmah. Verjamem v svojo ekipo in verjamem, da premoremo dovolj kvalitete. Nedvomno jo tudi Bravo, ki kaže odlično formo, zelo zanimivo bo. Vemo, da bomo morali za želeni dosežek vložiti ogromno truda, na to smo pripravljeni," je povedal napadalec Zrinjskega.


V Celju so bili Šiškarji na visoki ravni


Šiškarje je imel pod drobnogledom tudi na zadnjem ligaškem gostovanju v Celju. "Spremljam slovensko ligo, ogledal sem si tudi to tekmo. Vnovič sem se prepričal, da bomo merili moči z zelo dobro zasedbo. Čeprav je nekoliko nesrečno izgubil, je bil Bravo na visoki ravni. Imel je priložnosti, tresel okvir vrat ... Pogovarjal sem se tudi z nekaterimi igralci Celja, ki so imeli na račun Šiškarjev veliko pohvalnih besed. Delovali so sveže, izžarevali so energijo, bili dinamični. Če bi osvojili ves izkupiček, bi bilo to po prikazanem zasluženo. Ob tem ne smemo zanemariti spoznanja, da so posamezni močni aduti na igrišče prišli šele v nadaljevanju. Ni kaj, čaka nas zelo zahtevna naloga."

Luka Vovk


Odkar sem prišel, nismo izgubili


Ker ima pri nas 'veze in poznanstva', nas je zanimalo, ali se je morda v preteklih dneh prelevil v 'vohuna', da bi pridobil kakšno koristno informacijo za strokovno vodstvo. "Če bi bilo treba, bi to storil, a so trener in njegovi sodelavci dobili vse potrebne podatke. Tudi oni so povezani s strokovnjaki in igralci v Sloveniji. Analiza tekmeca je bila odlična, o tem ni niti kančka dvoma," je prepričan Nardin Mulahusejnović, ki se po februarski vrnitvi v Mostar v znanem okolju počuti odlično. "Vse je v najlepšem redu. Super! Odkar sem prišel, smo osvojili pokalno lovoriko in nismo doživeli niti enega poraza. To me razumljivo navdaja z zadovoljstvom. Škoda, da nismo osvojili dvojne krone. Naporen jesenski ritem, ko me še ni bilo v klubu, in je Zrinjski igral v skupinskem delu konferenčne lige, je pustil posledice. Bilo je nekaj spodrsljajev in Borac prednosti, ki jo je pridobil, ni več izpustil iz rok. Zdaj je seveda cilj vnovična osvojitev naslova prvaka. Zrinjski vedno želi največ, smo ambiciozni," je dejal telesno zelo močan napadalec, ki ima na igranje v Sloveniji prijetne spomine. "Čudovite! V Sloveniji sem dobil prijatelje za vse življenje. Še vedno sem v stikih s številnimi igralci. Še posebej iz Kopra, v odličnih odnosih sva s športnim direktorjem, prav tako s predsednikom. Res se še vedno slišim z mnogimi. Slovenijo zelo spoštujem, je prelepa država, ki je v mojem življenju pustila pomemben pečat," je sklenil Nardin Mulahusejnović.

alesfevzer.com