© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.07.2024 12:05:29
Deli članek:

Leipzig brez premisleka zavrnil ponudbo Barcelone, glejte, kaj so ponujali za nepogrešljivega zvezdnika!

Profimedia

Leipzig je zavrnil ponudbo Barcelone.

Nekdanji član mlajših selekcij Barcelone Dani Olmo že nekaj časa blesti v dresu Leipziga, z odličnimi predstavami pa je navduševal tudi na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Tudi po njegovi zaslugi je Španija prišla do naslova evropskega prvaka, Olmo pa se je znašel visoko na spisku želja številnih klubov. 

Med drugim se je oglasil tudi njegov nekdanji klub, Barcelona pa je na naslov ekipe, za katero igra tudi slovenski napadalec Benjamin Šeško, poslala zelo konkretno ponudbo. Leipzig je pripravljen španskega reprezentanta iz svojih rok izpustiti za odškodnino v višini 60 milijonov evrov, Barca je ponudila zgolj 40 milijonov, še dodatnih 20 pa v obliki raznih bonusov. A s tem se Nemci ne strinjajo, ker kakšnih finančnih težav nimajo, pa se jim s prodajo vezista prav nič ne mudi. 

Seveda dogajanje z zanimanjem spremljajo tudi pri Dinami, ki je pred leti s prodajo Olma Leipzigu zaslužil 29 milijonov evrov, po pogodbi pa mu od dobička pri naslednji prodaji pripada 20 odstotkov. Če bo prodan za 60 milijonov evrov, bo dobiček znašal 31 milijonov evrov, kar pomeni, da bo Dinamu pripadlo 6,2 milijona.