Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.07.2024 22:23:56
Deli članek:

Srbsko opozorilo za nogometaše Mure! Pripravljalni obračun razočaral privržence črno-belih!

Loris Cipot

Po vrnitvi z ameriškega dela priprav nogometaši Mure ritem treningov nadaljujejo v domačem okolju, v nedeljo so odigrali tudi tretjo prijateljsko tekmo po začetku priprav. V Fazaneriji so se pomerili s TSC Bačko, ki je zadnje srbsko prvenstvo končala na tretjem mestu za Crveno zvezdo in Partizanom, kar je bilo dovolj za neposredno uvrstitev v play-off lige Europa in zagotovljeno jesen v Evropi v vsaj konferenčni ligi.

Gostje, ki imajo tako kot Nafta na voljo finančna sredstva madžarske vlade, so potrdili kakovost in zasluženo visoko zmagali. Po dokaj obetavnih uvodnih 15 minutah in prečniku Amadeja Maroše so muraši povsem popustili in ob obupni podobi brez energije dovoljevali tekmecem iz Bačke Topole, da so se preveč zlahka sprehajali v njihov kazenski prostor in tresli mrežo za končnih 0:4 (0:3). Dvakrat je zadel posojeni igralec velikega Milana Marko Lazetić (40, 59), uspešna sta bila še Ivan Milosavljević (19) in Ifet Đakovac (34).

Takšnega razpleta, ki je močno razočaral privržence črno-belih, ki so se zbrali v spodobnem številu, si Prekmurci kakopak niso želeli in vsekakor je pravšnje opozorilo, da je treba do začetka sezone postoriti še marsikaj. Ogromno! Ne le na igrišču …

K temu dodajmo, da se je v domačem moštvu v zadnjih 30 minutah predstavil nekdanji up Maribora, ki je nazadnje igral za Bravo; 22-letni vezist je na preizkušnji. V začetni enajsterici so bili Mihelak, Kous, Cipot, Zogkos, Strajnar, Nuhanović, Turudija, Kurtović, Pucko, Domjan in Maroša, na začetku drugega dela so vstopili Raduha, Proleta, Tripi in Kurež, po uri igre Jovićević, Sadriu in Maher ter v 72. minuti Kasalo, Ščernjavič, Maruško in Kumer Čelik.