Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
06.07.2024 18:22:14
Deli članek:

Mura po vrnitvi iz ZDA razkrila dve okrepitvi

Jure Kljajić/Vestnik

V Fazaneriji sestavljajo igralski mozaik.

Po vrnitvi z ameriškega dela priprav nogometaši Mure ritem treningov nadaljujejo v domačem okolju, v nedeljo jih čaka tudi naslednja prijateljska tekma. V Fazaneriji se bodo pomerili s srbsko prvoligaško ekipo TSC Bačka, medtem si v klubskih pisarnah prizadevajo okrepiti igralsko zasedbo. Po Marku Strajnarju so zdaj Sobočani predstavili še drugo in trejo novo moč. Na ravnico sta se preselila Gal Kurež, ki je v preteklo sezono končal v dresu Rogaške in ga ni treba posebej predstavljati, ter grški branilec Vasileios Zogkos. Prvi je podpisal pogodbo do 30. junija 2025, drugi do 30. junija 2026.

"Od nekdaj sem užival, ko sem igral v Fazaneriji. Vem, v kakšno mesto prihajam in vem, da ima Mura spoštovanja vredne navijače. Pričakovanja v Murski Soboti so povezana z bojem za čim višja mesta, saj si klub kot je Mura to zasluži. Verjamem, da se bom še naprej razvijal kot nogometaš, svojo igro pa želim dvigniti na raven, da morda potrkam tudi na vrata reprezentance," je po sklenitvi dogovora povedal Gal Kurež.

NŠ Mura

Vasileios Zogkos je kariero začel v Grčiji, kjer je bil član klubov Atromitos, Aris, Ifestos in Pas Giannina. Leto dni je preživel na posoji v italijanski Alessandrii, kasneje pa ga je pot vodila v Združene države Amerike, kjer je bil član zdaj partnerskega kluba Mure Michigan Stars FC in z njim osvojil naslov prvaka v tretjem kakovostnem razredu ameriškega nogometa. Od tam se je podal v Albanijo, kjer je igral za FK Bylis in FK Kukesi, kjer je bil standardni član prve enajsterice.

Z muraši je že treniral na pripravah v ZDA, strokovno vodstvo se je tam lahko prepričalo o njegovih kvalitetah. Čeprav gre za osrednjega branilca, se dobro znajde tudi pred nasprotnikovimi vrati, saj je doslej v članski karieri dosegel že štirinajst zadetkov. "Vesel sem, da sem tukaj. Ponosen sem, da bom predstavljal tako Muro kot klub, kot tudi Mursko Soboto kot mesto. Vem, koliko ljudem tukaj pomeni Mura. Moram povedati, da so me ob prihodu lepo sprejeli, mesto je super, čuti se nogometni utrip. Verjamem, da bom ekipi pomagal priti do zastavljenih ciljev."