asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
0 14.06.2024 12:26:10

Neznanka manj! Kdo bo sodil na tekmi Slovenija - Danska? V nedeljo bo pravico delil sodnik iz ...

Martin Metelko
Znano je, kateri sodnik bo delil pravico na prvi tekmi Slovenije.

Evropska nogometna zveza Uefa je danes razkrila delegirane sodnike za nedeljske obračune na evropskem prvenstvu, ki ga bosta danes odprla gostiteljica Nemčija in Škotska. Tekmo Slovenije proti Danski, ki se bo v Stuttgartu začela ob 18. uri bodo sodili švicarski sodniki na čelu s Sandrom Schärerjem.

V vlogi pomočnikov bosta njegova rojaka Stephane De Almeida in Bekim Zogaj, četrti sodnik bo Litovec Donatas Rumšas. Glavni v sobi za Var bo še en Švicar Fedayi San, medtem ko bosta pomočnika Poljaka Bartosz Frankowski in Tomasz Kwiatkowski.

Slednja bosta že dan prej v video sobi pomagala tudi slovenski sodniški ekipi na čelu z Slavkom Vinčićem, ki bo v soboto ob 15. uri sodil tekmo Madžarske in Švice.



Prvo nedeljsko tekmo med Poljsko in Nizozemsko si je prislužil portugalski sodnik Artur Soares Dias, drugi dvoboj "slovenske" skupine C med Srbijo in Anglijo pa bo piskal izkušeni Italijan Daniele Orsato.

Šestintridesetletni Schärer je letos sodil eno tekmo skupinskega dela lige prvakov in eno v evropski ligi. V tej je sodil tudi dvoboj osmine finala med Atalanto in Sportingom, v konferenčni ligi pa četrtfinale med Olympiacosom in Fenerbahčejem.

Švicar slovenski članski reprezentanci zaenkrat še ni sodil, je pa pred osmimi leti sodil kvalifikacije za EP do 21 let med Italijo in Slovenijo.

Značke: slovenija, sodnik, švica

Članki iz rubrike