joe biden Svet24.si

Biden naj bi razmišljal o umiku, če mu ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

kongresni trg bobo 1 Ekipa24.si

Ponos do neba! Fantastični slovenski junaki se se...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

slovenija hrvaska 3 Ekipa24.si

Oglasil se je tudi zelo kritizirani selektor ...

Ekipa SN
Ekipa SN
0 30.05.2024 12:55:24

Po Matku si želijo še ... Bo tudi Koper ostal brez nadvse pomembnega člena?

Ales Cipot
Seveda ne gre izključiti nobenega scenarija, toda vse bolj se zdi, da bo Koper v novo sezono vstopil brez malezijskih vlagateljev, o katerih se v zadnjem času precej govori.

Še naprej bo v glavni vlogi Ante Guberac, ki se ne more in noče kar tako sprijazniti, da so kanarčki v končnici prvenstva ostali brez evropske vozovnice. Ne dvomi, da so jih za to prikrajšali sodniki, o čemer je zelo neposredno govoril v pogovoru za naš časnik. Dodatno potrditev o tem je menda dobil pri nekaterih tekmecih, ki so se odzvali na njegove besede.

Najbolj srečen bom, če bo ostal pet let
Morda se bo v bližnji prihodnosti oglasil še kdo in navrgel kakšno 'kost', medtem pa Primorci kakopak razmišljajo o naslednji sezoni in se pripravljajo nanjo. V preteklem obdobju se je šušljalo, da bi se utegnila zgoditi zamenjava na trenerskem stolčku. Češ da bi se na 'kraj zločina' utegnil vrniti Zoran Zeljković, vendar je bilo kljub nekaterim drugačnim namigom vseskozi jasno, da nadaljnji status Oliverja Bogatinova ni bil ogrožen. In ni ogrožen. »Mislite, da bi Bogatinova pripeljali za dva meseca? Tudi on v kaj takega ne bi privolil. Njegova prva naloga je bila konsolidirati ekipo, da se ne bi ponovil scenarij izpred nekaj let, ko smo padli na rob kvalifikacij za obstanek. Oliver je naredil več, kot smo zahtevali. Pravo delo zanj se začne junija. Najbolj srečen bom, če bo tu naslednjih pet let, kar bi pomenilo, da bo Koper vedno igral v evropskem pokalu. Zorana Zeljkovića spoštujem, verjetno bomo z njim še kdaj sodelovali. Živi v Kopru in želi si tu tudi ostati. Greva na kavo, se pogovarjava o nogometu, včasih ga kaj odigramo med veterani. Zaradi tega ni nihče ogrožen. Trenerja menja slačilnica, uprave bolj redko,« je v intervjuju za Primorske novice pojasnil Ante Guberac.


Kaj bo z Nkado?
Če premika ne bo na klopi, pa brez njih gotovo ne bo šlo v igralski zasedbi. Vsekakor bo zanimivo videti, kakšna bo usoda Timotheja Nkade, ki so ga na Bonifiki postavili na stranski tir, potem ko so se zapletla pogajanja o novi pogodbi. Aktualna mu bo potekla ob koncu leta, in če ne bo podaljšal sodelovanja, ga v rumeno-modri opravi ne bomo videli niti v prvi polovici nove sezone. Četudi vmes ne bo dobil novega delodajalca, ga gotovo ne bo v kadru prvega moštva, bržčas pa je vendarle najbolj verjetno, da bo poleti zamenjal klubske barve. A Koprčani se mu ne nameravajo odreči zastonj, določili so odškodnino, ki v nastalih okoliščinah razumljivo ne more biti pretirano visoka.

Druga slovenska tarča Slovana
Kanarčki pa bodo mogoče ostali brez še enega nadvse pomembnega člena, Luka Vešner Tičić ima kar nekaj snubcev. »Dozorel je in igri daje drugačno dimenzijo,« 23-letnega vezista hvali Ante Guberac, a se hkrati zaveda, da so prodaje skoraj nujne za zagotovitev primernega proračuna. Po naših informacijah so se za nekdanjega mladega slovenskega reprezentanta najbolj ogreli aktualni slovaški prvaki. O njegovih sposobnostih so se podrobno prepričali ogledniki Slovana iz Bratislave, ki si ga zdaj želi privabiti v svoje vrste. Ker ima pogodbo s Koprom sklenjeno do 31. maja 2026, to kakopak ne bo poceni, a če bo prva uradna ponudba okrog 500 tisoč evrov, smo skoraj prepričani, da bosta Ante in Ivica Guberac s Slovaki sedla za isto mizo. Bržčas ni treba posebej poudarjati, da je Luka Vešner Tičić druga slovenska tarča Slovana. Prva je Aljoša Matko – ker gre za člana prvakov in najboljšega strelca preteklega prvenstva, je ta nakup razumljivo dražji. Kot smo že pisali, grofi zahtevajo (vsaj) milijon evrov, v ceno pa bi bil lahko vštet tudi prihod Marka Tolića, ki se v Bratislavi ni najbolje znašel.

Značke: koper, vešnar

Članki iz rubrike