senecura-dom-starejših-občanov-pivka, postelja Svet24.si

Alarmantno stanje v domovih za starejše: ...

kučan-in-udba, igor-omerza, predstavitev-knjige Svet24.si

Foto: Na predstavitvi Omerzove knjige o Kučanu ...

1673451137-s2f18055-22-1673451096934 Necenzurirano

Zakaj Celjske mesnine v hrvaške roke? Ker je ...

janez jansa sr (2) Reporter.si

Janez Janša je glas za tranzicijsko levico: iz ...

pogacar 22 Ekipa24.si

Zmanjkuje mu prostora! Pogačar je enostavno ...

andrej-štelcer Njena.si

Poroka na prvi pogled: Po žaljivkah se je oglasil...

luka doncic Ekipa24.si

Zdaj je jasno: Luka Dončić lahko podpiše ...

nu
nu
0 15.05.2024 07:03:52

Kakšen bo odziv? Ante Šimundža razburkal hrvaško nogometno javnost

Grega Wernig
Trener vijoličastih Ante Šimundža je bil gost oddaje Pod prečko, s svojimi izjavami pa je dodobra razburkal hrvaško nogometno javnost. Hrvaški mediji so namreč povzeli njegovo izjavo v zvezi s Hajdukom. Šimundža je našim južnim sosedom postal zelo zanimiv po tem, ko se ga je začelo povezovati s klopjo splitskega velikana.

Čeprav je Šimundžev agent Adrian Aliaj govorice, ki so njegovega klienta selili na klop, odločno zavrnil, je seveda mariborski strateg dobil vprašanje o zanimanju Hajduka zanj. Spregovoril je tudi o 'splitskem' sindromu, o katerem je nedavno v isti oddaji govoril Zlatko Zahović. Nekdanji športni direktor vijoličastih je dejal: "V Mariboru se morajo paziti splitskega sindroma. Sezono morajo oceniti zelo kvalitetno, ne medijsko. Pod vplivom zadnjih tekem se vse zdi fenomenalno, ampak ali je sezona dobra ali slaba? To je Maribor. Najbolj me boli pokal, ker imaš na pladnju ligo Evropa. Ampak v tistem trenutku klub ni znal odreagirati, da bi rekel – zdaj imamo avtocesto do lige Evropa. V tekmo z Radomljami so šli z nekaj menjavami, igrali so trije mladi in potem je šla tekma v napačno smer. Gledal si na to, da igraš naslednjo proti Celju, potem pa ti je bilo žal."

Zdaj je na vse skupaj odgovoril Šimundža. "Moj oče je iz Splita in poznam to okolje. Hajduk mi je pri srcu in poznam splitski sindrom. Živijo do septembra ali oktobra, dokler traja Evropa, na koncu pa ostanejo med 15 in 20 točkami za Dinamom. Že preden je Zlatko gostoval v vaši oddaji, sem poudarjal: evforija na osnovi česa? Evforija je lahko le v smeri oziroma ideji, ki je prava. To kažejo rezultati. Da pa bi bili evforični, za to nimamo razloga. Lahko smo zadovoljni s transformacijo ekipe in željo po dokazovanju in tekmovanju. Kar je včeraj, je pozabljeno, kar je danes, je pomembno, kar bo jutri, je prihodnost. Naše razmišljanje je z Zlatkovo izjavo dobilo samo potrditev," je povedal trofejni strateg. In o zanimanju Hajduka pristavil: "Zelo težka sredina, težko povem, kaj se bo spremenilo oziroma kaj bi se moralo spremeniti. Ponavljajo se stvari v njihovih željah, na koncu dneva pa je Dinamo prvak. Ne razmišljam o tem (da bi v prihodnosti vodil Hajduk, op. a.). Razmišljam o tem, kako biti z Mariborom čim boljši, kako narediti rezultat, kako dati največ ekipi, da bo napredovala. Kam pa me pot odpelje, je druga zadeva. Če se slovenski trener omenja, potem imamo kvaliteto. Selektor Kek je pustil izjemen pečat na Hrvaškem, v kuloarjih se vedno omenja njegovo ime. Če se tudi moje, je to samo pozitivno za nas."

Članki iz rubrike