severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

masterchef 3 obrez Njena.si

Slovo od skrivalnic: zmagovalec MasterChefa ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Ekipa SN / Robert Balantič
Ekipa SN / Robert Balantič
0 14.05.2024 12:56:33

Ali tudi v Muro prihaja bogati vlagatelj? Prvi mož črno-belih razkril, kaj se dogaja v ozadju!

Muri v Šiški ni uspelo do zadnjega kroga ostati v boju za četrto mesto na lestvici, ki bi zaradi nastalih (licenčnih) okoliščin morda lahko prineslo evropsko vozovnico. Remi z Bravom, s katerim so črno-beli niz neporaženosti sicer podaljšali na pet tekem, je bil premalo, sobotni dvoboj z Rogaško ne more več spremeniti ocene sezone.

O tem, da ni bila dobra, ni treba posebej razpredati. Pričakovanja so bila precej višja, v Fazaneriji nezadovoljstva nočejo skrivati, a najpomembnejše je vprašanje, kako naprej. Vse oči so kakopak uprte v prvega moža kluba Roberta Kuzmiča. Ni skrivnost, da išče vlagatelja ali strateškega partnerja, vendar je prav tako še vedno verjetno, da premikov v organizacijski strukturi kluba vendarle še ne bo.

V preteklih dneh je v javnost pricurljala informacija, da naj bi bil pred vrati Fazanerije že George Juncaj, ki ima v ZDA pod svojim okriljem klub Michigan Stars. Ameriškega poslovneža črnogorskih korenin, ki je čez lužo lastnik podjetja HTC Tool-Cutter Manufacturing, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo industrijske opreme, smo pred kratkim spoznali v Novi Gorici. V mestu vrtnic je poravnal nemalo dolgov, poskrbel za nekaj okrepitev in med drugim kot trenerja ustoličil Edyja Rejo, a vse to ni preprečilo selitve modro-belih v drugo ligo. Projekt na nižji kakovostni ravni ga ni zanimal, zato se je umaknil, sodeč po namigih iz nekaterih virov pa naj bi bil zdaj tik pred sklenitvijo posla s Sobočani. »Nekajkrat smo se pogovarjali, ampak to je za zdaj tudi vse. Ni še bilo ničesar oprijemljivega, kaj šele, da bi dosegli kakršenkoli dogovor. Povrhu ga v tem obdobju sploh še ni bilo v Sloveniji,« se je odzval Robert Kuzmič.

Kaj bi morebitni vlagatelj dobil z vstopom v klub, je bolj ali manj jasno. »Imel bi večinski delež v podjetju, ki upravlja člansko ekipo in možnost odločanja z večino v upravnem odboru društva. Kakšna drugačna različica je zelo težko uresničljiva. Na drugačen način je kogarkoli težko privabiti,« je pojasnil predsednik prekmurskega ponosa, ki z iskanjem svežega kapitala ne ustvarja pogojev za svoj umik, kot menijo nekateri. V tej smeri potekajo tudi pogovori. »Nihče ne bi prišel, da bi jaz odšel. Preveč smo naredili, močno smo vpeti v lokalno in slovensko okolje. V tovrstnem sodelovanju bi bili še naprej v veliko pomoč.«

CELOTEN POGOVOR Z ROBERTOM KUZMIČEM O PRIHODNOSTI MURE SI LAHKO PREBERETE V  TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Značke: mura, robert-kuzmič

Članki iz rubrike