šarec-marjan 9 Svet24.si

Šarec o intervjuju z ruskim vohunom: "Tudi vi ste...

profimedia-0867279129 Svet24.si

Kadirov naj bi 2 od svojih 12 otrok zaplodil ...

euro-2024 Necenzurirano

Kaj obleči za München ali katera je nacionalna ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

Ekipa SN / Robert Balantič
Ekipa SN / Robert Balantič
0 14.05.2024 12:56:33

Ali tudi v Muro prihaja bogati vlagatelj? Prvi mož črno-belih razkril, kaj se dogaja v ozadju!

Muri v Šiški ni uspelo do zadnjega kroga ostati v boju za četrto mesto na lestvici, ki bi zaradi nastalih (licenčnih) okoliščin morda lahko prineslo evropsko vozovnico. Remi z Bravom, s katerim so črno-beli niz neporaženosti sicer podaljšali na pet tekem, je bil premalo, sobotni dvoboj z Rogaško ne more več spremeniti ocene sezone.

O tem, da ni bila dobra, ni treba posebej razpredati. Pričakovanja so bila precej višja, v Fazaneriji nezadovoljstva nočejo skrivati, a najpomembnejše je vprašanje, kako naprej. Vse oči so kakopak uprte v prvega moža kluba Roberta Kuzmiča. Ni skrivnost, da išče vlagatelja ali strateškega partnerja, vendar je prav tako še vedno verjetno, da premikov v organizacijski strukturi kluba vendarle še ne bo.

V preteklih dneh je v javnost pricurljala informacija, da naj bi bil pred vrati Fazanerije že George Juncaj, ki ima v ZDA pod svojim okriljem klub Michigan Stars. Ameriškega poslovneža črnogorskih korenin, ki je čez lužo lastnik podjetja HTC Tool-Cutter Manufacturing, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo industrijske opreme, smo pred kratkim spoznali v Novi Gorici. V mestu vrtnic je poravnal nemalo dolgov, poskrbel za nekaj okrepitev in med drugim kot trenerja ustoličil Edyja Rejo, a vse to ni preprečilo selitve modro-belih v drugo ligo. Projekt na nižji kakovostni ravni ga ni zanimal, zato se je umaknil, sodeč po namigih iz nekaterih virov pa naj bi bil zdaj tik pred sklenitvijo posla s Sobočani. »Nekajkrat smo se pogovarjali, ampak to je za zdaj tudi vse. Ni še bilo ničesar oprijemljivega, kaj šele, da bi dosegli kakršenkoli dogovor. Povrhu ga v tem obdobju sploh še ni bilo v Sloveniji,« se je odzval Robert Kuzmič.

Kaj bi morebitni vlagatelj dobil z vstopom v klub, je bolj ali manj jasno. »Imel bi večinski delež v podjetju, ki upravlja člansko ekipo in možnost odločanja z večino v upravnem odboru društva. Kakšna drugačna različica je zelo težko uresničljiva. Na drugačen način je kogarkoli težko privabiti,« je pojasnil predsednik prekmurskega ponosa, ki z iskanjem svežega kapitala ne ustvarja pogojev za svoj umik, kot menijo nekateri. V tej smeri potekajo tudi pogovori. »Nihče ne bi prišel, da bi jaz odšel. Preveč smo naredili, močno smo vpeti v lokalno in slovensko okolje. V tovrstnem sodelovanju bi bili še naprej v veliko pomoč.«

CELOTEN POGOVOR Z ROBERTOM KUZMIČEM O PRIHODNOSTI MURE SI LAHKO PREBERETE V  TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Značke: mura, robert-kuzmič

Članki iz rubrike