IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

nu
nu
1 04.04.2024 13:54:33

Vratar Maribora spregovoril o 'maščevanju': "Veste, da vratarji tega ne maramo!"

Grega Wernig
Ante Šimundža ga je vedno javno branil. Tako po pokalnem izpadu, za katerega so mnogi okrivili ravno Menna Bergsna, kot po remiju v Celju, ko so bili prav tako številni prepričani, da bi Nizozemec pri strelu Aljoše Matka moral bolje posredovati. V zadnjem krogu se je 24-letni čuvaj mreže za javno branjenje mariborskemu strategu odkupil z obranjeno enajstmetrovko, s katero je Mariboru prinesel pomembne tri točke.

Štiriindvajsetletni čuvaj mreže je v dresu Maribora odigral 22 prvenstvenih tekem, zgolj polovico takšnih je Maribor na koncu tudi dobil. Enajst. Vključno z zadnjima dvema proti Kopru in nazadnje Radomljam. V tem času je Bergsen prejel 31 golov, svojo mrežo pa ohranil nedotaknjeno vsega šestkrat. Če dodamo še pokalne obračune pod okriljem Nogometne zveze Slovenije – tisti dve pod okriljem MNZ Maribor sta nerelevantni, saj so vijoličasti dvakrat slavili z 9:0 in bi zmagali verjetno tudi, če vratarja sploh ne bi imeli na golu –, je na petih takšnih tekmah Maribor zmagal trikrat in dvakrat izgubil. A pozor: Vse tri zmage so bile proti drugoligašu, oba poraza proti prvoligašu. Skratka, v tem pogledu matematika nikakor ni na Bergsnovi strani.

Veste, da vratarji tega ne maramo

A kdo ve, morda se je s tekmo proti Radomljam ta negativna krivulja dokončno začela obračati v pozitivno. Nizozemec je bil namreč prvi junak Štajercev ob minimalni zmagi z 1:0 nad mlinarji. Zanimivo, še drugič v nekaj dneh se je iz oči v oči pomeril z Dejanom Vokićem, ki si je še na drugi zaporedni tekmi žogo nastavil na belo piko. A če je v pokalnem tekmovanju nekdanji veliki up Maribora, ki si je v svojih mladih letih zaradi podobnega sloga igre kot Josip Iličić v štajerski prestolnici prislužil vzdevek 'novi Jojo', Nizozemca premagal, mu je tokrat Bergsen strel s spektakularno obrambo obranil. »Že na pokalni tekmi je dobro branil, z izjemo tiste nespretnosti. Tudi proti Celju je imel zame odlično tekmo. Odziv pri zadetku je bil sicer nekoliko slabši, toda gledamo v celoti je bil na ustrezni ravni. Trud, ki ga vnaša, se je obrestoval. Potrdil je, da ima kakovost in lahko nadomesti Juga,« je po tekmi z Radomljami Bergsna pohvalil Ante Šimundža.

Pred novinarje pa je stopil tudi mariborski rezervni čuvaj mreže. »Zadnjič me je premagal s 'panenko', veste, da vratarji tega ne maramo, in moral sem se mu oddolžiti. Osredotočil sem se na udarec, bil sem prepričan, da ne bo ponovil takšnega izvajanja. S popolno zbranostjo sem čakal na soočenje in vesel sem, da mi je uspelo preprečiti njegovo namero,« je ubranjeno najstrožjo kazen pokomentiral Bergsen.

Značke: maribor, bergsen

Članki iz rubrike