pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
1 03.04.2024 18:39:59

Novo presenečenje! Še en prvoligaš izpadel iz pokala, tole se je zgodilo v Novi Gorici!

Luka Vovk
Nogometaši Gorice so po Rogaški postali drugi polfinalisti pokala pivovarne Union.

Nogometaši drugoligaša iz Nove Gorice, ki se neizprosno bori tudi za vrnitev med elito, so v četrtfinalu slovenskega pokala s kar 4:1 na kolena spravili Radomljane in postali drugi polfinalist v pokalnem tekmovanju. Že včeraj se je kot prva med najboljše štiri prebila Rogaška, ki je s 3:2 uspela premagati Triglav iz Kranja. 

Zdaj pa je prvega predstavnika v polfinalu dobila tudi druga slovenska liga, saj so Goričani po preobratu na kolena spravili Radomlje. Tem je sprva sicer dobro kazalo, v 10. minuti jih je na gostovanju v vodstvo popeljal Nino Kukovec. A nekdanji prvaki prve lige se niso predali in so že pred polčasom prišli do izenačenja, strelec je bil napadalec Haris Kadrić. 

V drugem polčasu pa so varovanci Mirana Srebrnića povsem prevzeli pobudo in dodobra napolnili mrežo svojih prvoligaških tekmecev. V 55. minuti je udaril Luka Baruca, pet minut kasneje pa je prednost z drugim golom podvojil Kadrić. Končni izid je v 78. minuti postavil Luka Marjanac in domačini so se lahko začeli veseliti velike zmage in uvrstitve v polfinale. Tretjega potnika v to fazo tekmovanja bomo dobili danes ob 20.00, ko se bosta na Fazaneriji pomerila favorita za osvojitev pokala Mura in Koper. Zadnji polfinalist pa bo znan jutri ob 15.00, ko se bosta v Ljubljani pomerila še drugoligaša Ilirija in Beltinci.  

Članki iz rubrike