IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
0 04.04.2024 08:43:54

Njegov nalet zaustavila poškodba! Kako resno je? Trener razkriva: V garderobi je ...

MPA
Kako resna je poškodba vse boljšega člana Olimpije?

"Ne bi rekel, da je bil moj povratek precej uspešen. Po dobrih dveh mesecih počitka sem se vrnil, a žal nisem ujel pravega ritma," je pred dnevi za klubsko stran priznal Raul Florucz. Krilni napadalec Olimpije je zaradi poškodbe pogačice izpustil zajeten del jesenskega dela sezone, in čeprav je bilo ob njegovi vrnitvi na igrišča očitno, da v slovenski prvoligaški konkurenci predstavlja dodano vrednost, njegov statistični učinek tega ni potrjeval. Zares je zablestel šele na zadnji decembrski tekmi, ko se je v Kopru podpisal pod dva zadetka in asistenco. Podobna zgodba se je nadaljevala tudi v uvodnih spomladanskih krogih, ko je nasprotni obrambi povzročal ogromno preglavic, bil nemalokrat celo najnevarnejši člen zeleno-bele zasedbe, strelski izkupiček pa je ostajal razmeroma skromen.


Raul je dosegel zadetek za zmago nad Domžalami, še enega je prispeval ob prepričljivem slavju zmajev v Kidričevem. Ko se je pretekli vikend znova soočil s Koprčani, pa je spet zaigral v višji prestavi. V prvem polčasu je imela leva stran primorske obrambe z njim veliko dela; najprej ga je na robu kazenskega prostora podrl Karlo Bručić, priigrano enajstmetrovko pa je v vodstvo Olimpije pretvoril kapetan Timi Max Elšnik. Nato se je 22-letni Avstrijec znašel še na pravem mestu ob pravem času po hitrem protinapadu, ki ga je pred nasprotnikova vrata pripeljal Nemanja Motika. Zmaji so na odmor tako odšli s konkretno prednostjo, na presenečenje mnogih pa je glavni akter prvega polčasa ostal v garderobi. Ob koncu obračuna je Raul prišepal na zelenico Stožic in med ljubljanskimi navijači so se hitro pojavile skrbi, da se bo avstrijski napadalec znova znašel na stranskem tiru.

Da je bila razlog za menjavo poškodba, je po koncu obračuna s Koprom potrdil tudi Zoran Zeljković, a so bile skrbi o dolgotrajnejši odsotnosti odveč. Raul je v garderobi ostal preventivno, prejel je udarec, ki pa ni pustil resnejših posledic. Že v torek je 22-letnik treniral z ekipo.

Značke: olimpija, raul

Članki iz rubrike