Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.02.2024 11:43:39
Deli članek:

V kakšnem stanju so pred nadaljevanjem prvenstva Stožice? Bodo spet potrebovali brisače?

alesfevzer.com

Kakšna bo podoba Stožic ob nadaljevanju prvenstva?

Žalostno. To je morda še najprimernejši prislov za opis podobe, s katero je slovenski nogomet postregel v tistem novembrskem večeru. Saj veste, katerem. V tistem, ko je Ljubljana za en dan postala svetovna prestolnica brisač in s tem tarča posmeha širše nogometne javnosti. Za to gotovo niso bili krivi varovanci Zorana Zeljkovića, ki so se kljub porazu proti favoriziranemu Lillu pokazali v razmeroma dobri luči.

Krive so bile razmere na meji, bržčas celo kakšno lužo čez mejo regularnosti. Na že tako razmočena, mehka in preobremenjena tla je v 24 urah padla količina vode, ki je največji nogometni objekt v državi z nekaj (a ne veliko) pretiravanja – potopila. Večje število delavcev se je trudilo dalj časa, trudili so se tudi slabe pol ure pred začetkom tekme, a bilo je jasno, da je škoda že narejena. »Upamo, da zmagate danes! Del zaslug za morebiten dober rezultat bo šel tudi nam, kajne, Olimpija?« so takrat zapisali na uradnem profilu Brinja Grosuplja in izkoristili idealno priložnost za »sladko maščevanje«.

Upravljalec stadiona Stožice Javni zavod Šport Ljubljana je tudi na straneh vašega in našega športnega časnika v naslednjih dneh pojasnjeval, da zgoščen urnik preprosto ni dopuščal revitalizacije stožiške zelenice, vsi vmesni ukrepi pa so v prvi vrsti služili le še kot omejevanje škode in prestavljanje neizbežnega. Danes, natanko dva meseca po mestnem obračunu z Bravom, zadnji tekmi, ki so jo v jesenskem delu sezone gostile Stožice, je pogled na travnato površino največjega nogometnega objekta v državi precej drugačen. Olimpija je generalko pred nadaljevanjem sezone pretekli konec tedna odigrala na Kodeljevem, tudi tam v vse prej kot idealnih razmerah za igro, v zmajevo gnezdo pa se dokončno vrača v soboto, ko bodo aktualni slovenski prvaki z zgodnjepopoldansko tekmo proti Rogaški odprli spomladanski ples na slovenskih zelenicah.

Na travnati površini v Stožicah je v zadnjih dveh mesecih potekala intenzivna prenova, dodaten motiv za to je – jasno – predstavljal tudi reprezentančni spektakel, ki ga bo Ljubljana gostila konec marca, ko se bo Kekova četa v pripravah na prihajajoče evropsko prvenstvo pomerila z zvezdniško zasedbo Portugalske. Po naših informacijah bo stožiška zelenica nadaljevanje sezone pričakala v zelo dobrem stanju. Nepredvidljivo vreme je v teh mesecih oskrbovalcem zelenic sicer že velikokrat prekrižalo načrte, a novembrska lekcija je bila bržčas predraga, da bi se scenarij v bližnji prihodnosti lahko ponovil.