Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.02.2024 20:23:50
Deli članek:

Konec je! Olimpijo s prekinitvijo pogodbe predčasno zapušča še eden od odpisanih nogometašev!

Luka Vovk

Po Marku Mijailoviću Olimpijo predčasno zapušča še eden od odpisanih nogometašev, ki so se v zimskem pripravljalnem obdobju znašli na stranskem tiru.

Da bo Pascal Estrada postal nogometaš Altacha, je bilo sicer znano že od sredine januarja. Vrnitev mladega avstrijskega reprezentanta so severni sosedi potrdili na uradnih straneh prvoligaša, a je najprej kazalo, da osrednji branilec v Avstrijo odhaja šele poleti oziroma ob izteku pogodbe.

Ravno neuspešna pogajanja o novi pogodbi so mladega avstrijskega reprezentanta v zmajevem gnezdu postavila na stranski tir. Če je bil še v šampionski sezoni razmeroma pomemben člen ekipe Alberta Riere, ga v letošnji na slovenskih zelenicah praktično nismo videli. V zeleno-belem dresu je zaigral le na tekmi četrtega kroga prvenstva, ko so v Stožicah gostovali Domžalčani. Ob vsem tem je, zanimivo, ohranil svoje mesto v mladi reprezentanci Avstrije in nastopil na vseh štirih kvalifikacijskih tekmah za prihajajoče evropsko prvenstvo. Spomnimo: avstrijski podmladek si skupino deli s Slovenijo, ki je bila od severnih sosedov na prvem medsebojnem obračunu v Fazaneriji boljša z 1:0.

Zdaj je iz zmajevega gnezda prišla informacija, da se tudi Estrada od slovenske prestolnice poslavlja že v tem prestopnem roku. "Pascal Juan Estrada se pol leta pred iztekom sodelovanja z NK Olimpija Ljubljana v zameno za odškodnino seli v SCR Altach," so zapisali pri Olimpiji. Odškodnina je glede na situacijo mladega Avstrijca bržčas simbolična, zagotovo pa je to razplet, ki je bil v interesu vseh vpletenih.