oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu / Ekipa SN
nu / Ekipa SN
2 06.02.2024 12:18:11

Najnovejše v primeru 'izgubljenega' nogometaša Maribora: ko se je želel vkrcati na letalo ...

Drago Wernig - TAKA
Vse od začetka priprav v vijoličastem taboru pogrešajo Nigerijca Ishaqa Rafiuja, na katerega Ante Šimundža sicer ne računa, kar je navsezadnje pred tedni javno potrdil tudi Marko Šuler, ki je govoril o tem, da bodo morali poiskati rešitev za krilnega napadalca.

Vseeno je Rafiu še vedno polnopraven član Maribora, zato bi moral opravljati svoje dolžnosti. A jih ni. Čeprav se je že 1. januarja poskušal v Nigeriji vkrcati na letalo za Evropo, so ga preprosto obrnili. Razlog? Neveljavni papirji. Kje se je zataknilo? S 1. oktobrom se je v Sloveniji spremenila zakonodaja. Po novem ni več dovolj, da tujci zunaj EU oddajo vlogo za podaljšanje bivanja v Sloveniji, temveč mora biti ta vloga zaključena. Ishaq Rafiu je sicer vlogo za podaljšanje bivanja oddal, a ta vloga še ni bila zaključena. Ko se je poskušal vrniti, ga niso smeli spustiti na letalo. Turkish Airlines, s katerim bi moral Nigerijec odpotovati nazaj v Evropo, ni želel tvegati kar 150 tisočakov kazni, kolikor bi lahko doletelo to letalsko družbo, če bi Rafiuja prepeljala v Evropo.

Krilni napadalec, ki je sicer brezuspešno kazal papir, ki naj bi mu ga izdal njegov klub in s katerim bi, tako je vsaj mislil, lahko potoval po svetu, je tako ostal v Nigeriji, dokler se stvari ne razrešijo. In ker slovenska birokracija deluje počasi, zdaj pa še toliko bolj, ko stavkajo uradniki, je Rafiu izpustil celotne priprave, je pa bojda delal po programu, ki so mu ga pripravili v Mariboru, hkrati naj bi imel na voljo svojo ekipo trenerjev. V prihodnjih dneh naj bi se končno pridružil vijoličastim, toda kot je za Večer dejal Marko Šuler, ga čakajo sankcije: »Seveda smo morali posredovati; fanta ni z nami in to se ni zgodilo po naši krivdi ali napaki. Trenutno še ureja vizum za izstop iz Nigerije. Sankcije bodo, lahko bi že šli v drastične postopke, a sem želel, da se vrnemo v Maribor. Videli bomo, kako stvari stojijo, kdaj se nam bo lahko pridružil in kaj narediti v njegovem primeru.«

Značke: rafiu, maribor

Članki iz rubrike