Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.02.2024 13:35:55
Deli članek:

Pri Rogaški so zelo hitro našli zamenjavo za Gradišarja, in to v vrstah konkurenta v slovenski ligi

Loris Cipot

Danes je za Rogaško velik dan, ki bo ostal z zlatimi črkami zapisan v klubsko zgodovino.

Oziroma bi tako moralo biti, če bo ponedeljek potekal v skladu z napovedmi in bo Nejc Gradišar tudi uradno postal član Fehervarja, ki ga mnogi ljubitelji nogometa bolje poznajo kot nekdanji Videoton. V sobotni številki smo poročali, so se predstavniki črno-belih in madžarskega prvoligaša dogovorili že o vseh podrobnostih prestopa. Enaindvajsetletni napadalec mora v naslednjih urah opraviti še zdravniški pregled, nato bo podpisal pogodbo. Ponovimo, po naših informacijah bo klub iz zdraviliškega mesta za predčasni odhod najboljšega strelca dobil 400 tisoč evrov odškodnine, zagotovil si je tudi 15-odstotni delež od nadomestila pri njegovi naslednji prodaji.

V Rogaški Slatini si upravičeno manejo roke, s takšno finančno injekcijo bodo lažje preživeli spomladanski del sezone, medtem so Oskar Drobne in njegovi varovanci končali priprave v Rovinju. Brez poraza! V hrvaški Istri so štirikrat zmagali in enkrat igrali neodločeno, pred vrnitvijo domov so s 5:1 (2:0) ugnali srbskega drugoligaša Kolubaro. V prvem polčasu sta se med strelce vpisala Mijić (11) in Korošec (32), v nadaljevanju so bili uspešni še Thalisson (78), Satchwel (85) in Flis (87). Navdušujoča je statistika naslednika Nejca Gradišarja v konici napada. Petindvajsetletni Hrvat, ki je bil pred prihodom v Slovenijo član Zlatih Moravc, je mrežo zatresel na vseh preizkušnjah, na katerih je zaigral, skupaj je dosegel osem golov, kar je prav gotovo dober obet, da so v Rogaški našli pravo rešitev za primerno učinkovitost in v boju za ohranitev dobili močno orožje.

Nova moč iz Kopra
Nova moč je tudi bočni branilec Toura Diaby, ki je svoj prostor pod soncem iskal na Bonifiki, a neuspešno. Zadovoljiti se je moral z drobtinicami, zato sta se Rogaška in Koper dogovorila za prestop 23-letnega Francoza, ki je imel s Primorci podpisano pogodbo do 31. maja 2025. Črno-beli zanj niso plačali odškodnine, bodo pa del le te namenili kanarčkom ob morebitni naslednji prodaji.