Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.02.2024 11:49:20
Deli članek:

Konkurenti se krepijo, kaj pa Olimpija?! Trener Zoran Zeljković odgovarja z zanimivimi besedami ...

Martin Metelko

Zmaji so v soboto na Kodeljevem odigrali še zadnjo pripravljalno tekmo pred nadaljevanjem prvenstva. Iz slovenske prestolnice se je v Avstrijo z minimalno zmago vrnil Wolfsberger, Olimpija pa je tako ostala pri zmagah na uvodnih dveh tekmah zimskih priprav. Zoran Zeljković se zaveda, da v spomladanskem delu sezone prostora za uigravanje ne bo, in hkrati ugotavlja, da je širine v zasedbi aktualnih slovenskih prvakov dovolj.

Čeprav je 43-letni strateg predvsem v zaključku jesenskega dela večkrat na glas razmišljal tudi o tem, da bo morala Olimpija v nadaljevanje sezone vstopiti dodatno okrepljena, večjih kadrovskih premikov v zmajevem gnezdu ni bilo. Vsaj ne v smeri prihodov. Konkurenco je na vratarskem položaju še nekoliko zaostril Gal Lubej Fink, pripravam prve ekipe se je pridružila četverica mladincev, ki pa v tej sezoni skoraj zagotovo še ne bo igrala vidne vloge v zeleno-beli zasedbi; Mateo Aćimović in Matej Dvoršak se že vračata v mladinski pogon, Aldin Jakupović, ki se je na pripravljalnih tekmah izkazal s štirimi zadetki, je trenutno poškodovan, Marko Ristić pa se bo še naprej kalil ob Marcelu Ratniku in preostalih osrednjih branilcih prve ekipe.

Edino odmevno okrepitev so slovenski prvaki tako zapečatili s prihodom hrvaškega krilnega napadalca Antonia Marina. Si je Zeljković želel več? »Mislim, da imamo dovolj širine. Nihče nima zagotovljenega mesta v začetni postavi. Normalno, da bodo nekateri v prvenstvo stopili z določeno prednostjo, ampak če ne bodo nadaljevali v želenem ritmu, lahko svoje mesto hitro izgubijo. Ne želim si veliko sprememb, kajti ekipa potrebuje stabilnost in čas. Če se ne motim, je poleti prišlo v klub kar 13 novih igralcev. Zdaj se fantje bolje poznajo, obenem so bolj uigrani. Verjamem v ta kader. Morda se bomo okrepili še z enim igralcem, ampak to bo morala biti prava okrepitev. V nasprotnem primeru je bolje, da ne pripeljemo nikogar,« je odločno zaključil strateg zeleno-belih.