Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
22.01.2024 15:07:18
Deli članek:

Za Celjani je prva tekma v Turčiji, Mura se je predstavila drugič. Tako se je razpletlo ...

nk-celje.si

Slovenski prvoligaši na pripravah ob sredozemski obali.

Nogometaši Celja so na turškem delu priprav odigrali prvo prijateljsko tekmo. Moči so merili s Pogonom, s poljskim prvoligašem, v dresu katerega je v prvem polčasu igral tudi Luka Zahović, so se razšli z izidom 1:1 (0:0). Grofi so povedli v četrti minuti nadaljevanja, ko je Nino Kouter podal v kazenski prostor, Alexander Gorgon pa je žogo nesrečno preusmeril v lastno mrežo. Za končni izid je v končnici poskrbel Vahan Bichakhchyan, ki se je iz prostega strela z desne strani namesto podaje odločil za neposreden strel proti vratom in presenetil Matjaža Rozmana.

Vodilna ekipa slovenskega prvenstva se je predstavila v postavi Rozman, Krefl (od 46. Milić), Nemanič, Vuklišević (od 60. Klašnja), Ajhmajer, Dulca (od 46. Kouter), Menalo (od 46. Vrbanec), Prutsev (od 60. Veselaj), Popović (od 60. Kvesić), Aarons (od 60. Mačak), Edmilson (od 60. Adetunji)


Mura je odigrala drugi dvoboj ob sredozemski obali in še drugič izgubila. Po Veležu je črno-bele ugnala še Kišvarda, zadnjeuvrščeni madžarski prvoligaš je bil uspešnejši s 3:1 (1:0). Edini gol za Prekmurce je v končnici za končni izid po podaji Amadeja Maroše dosegel Niko Kasalo.

Soboško začetno enajsterico so sestavljali Raduha, Proleta, Maruško, Sadriu, Kous, Brkić, Antolin, Ščernjavič, Cottrell, Jovićević in Spasojević, igrali so še Turudija, Šumenjak, Trontelj, Dobrovoljc, Katić, Kurtović, Saitoski, Kasalo, Maroša in Pucko