nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Ekipa SN / dm
Ekipa SN / dm
0 22.01.2024 13:02:00

Bo nekoč zelo obetavni Nizozemec nova moč Maribora? Šimundža odgovarja ...

Grega Wernig
Nogometaši vijoličastih so se v petek preselili v svoje zdaj že standardno zimsko oporišče v turškem Beleku, kjer se bodo do 2. februarja pripravljali na spomladanski del sezone. V glavnem delu priprav bodo odigrali tudi pet pripravljalnih tekem.

Seznam potnikov v Belek je bil sicer zelo zanimiv. Poškodovani Behar Feta je denimo ostal doma, Gregor Sikošek, ki ga zaradi poškodbe skoraj zagotovo ne bo vse do konca letošnje sezone, pa je odpotoval v Turčijo. Marcel Lorber, za katerega v Ljudskem vrtu pravijo, da bo zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice odsoten nekaj tednov, je ostal doma, Martin Milec, ki prav tako še ni popolnoma zdrav, je odšel v Turčijo. Tja je odpotoval tudi Max Watson, ki ne bo podaljšal pogodbe z vijoličastimi.

Morda bo Watsonova menjava 20-letni Nizozemec Luuk Kluiters, ki se že od začetka zimskih priprav mudi na preizkušnji. V zadnjih dneh je imel nogometaš, ki je svojčas bil velik up nizozemskega AZ Alkmaarja, nazadnje pa je bil član francoskega Lilla, ki ga je zapustil poleti, težave s poškodbo, zato ga na pripravljalni tekmi z Nafto ni bilo. Bo pa Kluiters zagotovo dobil priložnost v naslednjih tekmah, Mariborčani jih bodo v Beleku odigrali pet. Danes s Trenčinom, nato pa sledijo še dvoboji z Lechom (25. januar), Šahtarjem iz Donecka (28. januar), Tuzlo Cityjem (1. februar) in Rakowom (1. februar). »Luuk bo do nadaljnjega vadil z nami. Po prvih aktivnostih je nakazal, kar zmore. Ima določene značilnosti, ki bi nam lahko ustrezale. Je pa še prezgodaj za konkretnejšo presojo. Eno je trening, nekaj povsem drugega tekma. Razlika je tudi med treniranjem na umetni ali naravni travi. Upam, da bomo po treningih in prvih tekmah v Turčiji že dobili kakšen odgovor,« je o usodi Luuka Kluitersa spregovoril strateg Maribora.

Članki iz rubrike