Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN
Ekipa SN
11.01.2024 09:02:03
Deli članek:

Kaj o celotnem kaosu in pretresih v klubu pravi trener Olimpije? Zeljković ne odpira ...

alesfevzer.com

Štirinajst tekem, trije porazi, dva remija in devet zmag. Med slednjimi tudi dve zgodovinski, kakršnih Olimpija na velikem evropskem odru še ni izkusila.

To je izkupiček dvomesečnega obdobja, ki ga je Olimpija v zaključku jesenskega dela sezone odigrala pod taktirko Zorana Zeljkovića. Ljubljanski strateg ima zdaj pred sabo prvo pravo priložnost, da zeleno-beli stroj uglasi (skoraj) povsem po lastnih željah. Okrepitev si želi, a ne za vsako ceno – zaupa v kvaliteto, ki jo ima na voljo že zdaj.

Bržčas si je predstavljal drugačen zimski premor. Po vsej verjetnosti je pričakoval, da bo priprave na nadaljevanje sezone začel s kakšnim novim obrazom več, a Zoran Zeljković – vsaj za zdaj – ne išče izgovorov in ne odpira polemik z upravo ljubljanskega kluba. Razumljivo ga tudi to v očeh njegovih delodajalcev postavlja nad njegove predhodnike.

»Verjamemo v naše igralce. Iščemo okrepitev na položaju 'desetke', a smo tudi tukaj dobro pokriti; tu lahko igra Fadida, Diogo Pinto, Posavec ... Zoran bo že nekaj skuhal. Tudi Ruija Pedra ni nihče videl na tem položaju, pa ga je postavil tja in prerodil. Spet imamo trenerja, ki lahko nekaj skuha iz sestavin, ki jih že ima v kuhinji, in ne tarna zaradi tistih, ki jih nima, pa bi jih rad imel,« se je na torkovi novinarski konferenci slikovito izrazil športni direktor Olimpije Goran Boromisa.

»Razumeti moram trg in razumeti moram tudi to, da je klub vedno na prvem mestu,« medtem pravi Zoran Zeljković, ki bo moral bržčas spet »kuhati« na istem igralnem mestu. Rui Pedro sicer še ni dokončno odpisan, njegova usoda bo znana v naslednjih dneh, a zdi se, da sta vpleteni strani v tem trenutku daleč od skupnega jezika. Vsaj eden od novincev, ki jih je na novinarski konferenci napovedal glavni snovalec kadrovske politike v zmajevem gnezdu, bo sicer bržčas neposredna zamenjava za Portugalca v primeru njegovega odhoda, a dejstvo je, da bi izguba prvega strelca prvenstva v napadu zahtevala številne prilagoditve. »Seveda bi si želel, da Rui z Olimpijo sklene dolgoročno pogodbo. Sami veste, kako pomemben igralec je za našo ekipo. Po drugi strani mora tudi on razumeti, da je klub na prvem mestu in da prav tako ščiti lastne interese. Okrepitev si sicer želim, prav tako pa ves čas poudarjam, da je treba gledati dolgoročno. Novinci morajo zares predstavljati dodano vrednost, drugače bolje, da ne pripeljemo nikogar, saj imamo znotraj moštva dovolj kvalitete za slovensko ligo,« je prepričan 43-letni Ljubljančan.

O CELOTNEM DOGAJANJU PRI OLIMPIJI SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.