Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN
Ekipa SN
10.01.2024 12:01:13
Deli članek:

Bo Mura svojega ljubljenca in prvega strelca prodala velikemu rivalu v slovenskem prvenstvu!?

Drago Wernig - TAKA

Dardan Shabanhaxhaj je bržčas že odigral zadnjo tekmo v dresu Mure. Če bi se razpletlo drugače, bi bilo to precejšnje presenečenje. Z jesensko eksplozijo je namreč 22-letni Avstrijec kosovskih korenin opozoril nase in se znašel na seznamu želja marsikaterega kluba, v Fazaneriji donosnemu prestopu nikakor ne bi nasprotovali. Kvečjemu nasprotno!

Novim izzivom naproti sta se že odpravila Kobie Morris in Roko Jurišić, bilo pa bi precejšnje presenečenje, če jima ne bi sledil še Dardan Shabanhaxhaj. Ampak z zelo pomembno razliko, da bi v nasprotju s hrvaškim dvojcem odšel ob donosni odškodnini, ki bi klubu olajšala nemoteno delovanje. Dvaindvajsetletni Avstrijec kosovskih korenin je potreboval kar nekaj časa, da je s svojimi sposobnostni opozoril nase. Opozoril v zadostni meri! Da je hiter in prodoren, je bilo jasno takoj po prihodu iz Sturma, ki ga je najprej posodil, toda manjkala mu je stanovitnost in tako si ni izboril želenega statusa. Drži, da je k temu bržčas prispevalo tudi to, da je bil prisiljen živeti v senci sijajnega Mirlinda Dakuja, po odhodu svežega albanskega reprezentanta, ki si zdaj služi kruh med rusko elito v dresu Ribina iz Kazana, pa je našel svoj prostor pod soncem.

To je med drugim sovpadalo s poletnim podpisom pogodbe (do 30. junija 2025), s katero je postal polnopravni član Mure, in dejstvo je, da je v jesenskem delu sezone eksplodiral ter začel navduševati. V 19 nastopih v prvem delu prvenstva je sedemkrat zatresel mrežo, kar ga skupaj z Nejcem Gradišarjem, Matejem Poplatnikom in Madžidom Šošićem uvršča na drugo mesto lestvice strelcev za Ruijem Pedrom. Nekateri njegovi pobegi so osupnili tudi nogometno Evropo, odlična podoba je kakopak vplivala na tržno vrednost igralca, po oceni Transfermarkta znaša 700 tisoč evrov. Še pred kratkim je bila precej nižja, ob decembrski osvežitvi podatkov je eden od ljubljencev navijačev črno-belih doživel največji skok med vsemi akterji na prvoligaškem odru na sončni strani Alp. In to naj bi bil tudi minimalni znesek, ki bi ga radi v Fazaneriji iztržili zanj, a predsednik Robert Kuzmič menda upa, da bi lahko odškodnina narasla do milijona evrov, kar ni nepomembno, ker določen delež pripada tudi Sturmu.


Precej zanimanja
Zanimanje za usluge Dardana Shabanhaxhaja naj bi bilo precejšnje. Ali če smo bolj natančni, trenutno gre v prvi vrsti za povpraševanje. Za »tipanje terena«, po našem vedenju za zdaj konkretna ponudba z imenom in priimkom v prekmurski nogometni hram še ni prispela. A dobili smo namig, da obstaja možnost, da bo kariero nadaljeval v Rusiji, prav tako se omenja Belgija, iz zelo zanesljivega vira pa smo izvedeli, da o najboljšem jesenskem strelcu Mure resno razmišljajo v enem od nizozemskih drugoligašev, ki si je zastavil nadvse ambiciozne cilje, temu primerno je bojda finančno stanje. Ni skrivnost, da so v Dardanu Shabanhaxhaju želeno okrepitev videli tudi nekateri slovenski tekmeci murašev. Največ sta se omenjala Olimpija in Maribor, toda zahtevano nadomestilo naj bi večna rivala hitro ohladilo, o njem so razmišljali tudi Celjani. Še več, prišlo nam je na uho, da naj bi Prekmurcem ponudili 200 tisoč evrov odškodnine in dva igralca, kar je bilo seveda (veliko) premalo ..