severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

Marko Bitenc Necenzurirano

Skriti gospodarji našega zdravstva

sergej racman marina zavcar hrovatin fpa Reporter.si

Znani slovenski odvetniki so o prostituciji ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

nu
nu
7 09.01.2024 15:35:28

Kaj se dogaja pri Olimpiji? Nukić dokončno odpisan, kaj pa Rui Pedro?!

alesfevzer.com
Kot smo poročali včeraj, je Olimpija v novo leto in pripravljalno obdobje pred spomladanskim delom sezone vstopila z ostrim kadrovskim rezom. Ob začetku zimskih priprav je bila iz ekipe 'izločena' četverica nogometašev, ki trenira po ločenem programu.

Že nekaj časa je odpisan Pascal Estrada, ki je vstopil v zadnje pol leta pogodbe z Olimpijo. Avstrijec ni našel skupnega jezika z vodstvom kluba, do podaljšanja pogodbe ni prišlo, Estrado pa so Ljubljančani hitro postavili na stranski tir. Brez prave prihodnosti v zmajevem gnezdu je prav tako Marko Mijailović; za srbskega branilca so pri Olimpiji ocenili, da ne upravičuje zasedenega mesta tujca v zasedbi aktualnih slovenskih prvakov.

Če se bodo z odhodom omenjenega dvojca navijači zmajev bržčas 'sprijaznili' brez pretiranih čustev, pa nekaj povsem drugega velja za drugo polovico izločenega kvarteta. Na stranskem tiru se je namreč znašel tudi Mustafa Nukić, čeprav se mu pogodba z Olimpijo izteče šele po koncu prihodnje sezone. Športni direktor Olimpije Goran Boromisa je na današnji tiskovni konferenci zatrdil, da so za ljubljenca ljubljanskega občinstva vrata prve ekipe dokončno zaprta.



Zakaj je torej vodstvo kluba izkušenemu napadalcu pred letom in pol ponudilo novo triletno pogodbo? "Tukaj ne gre za nič osebnega. Ko smo podpisovali to pogodbo, med drugim nismo imeli Admirja Bristrića. Na položaju osrednjega napadalca smo bili šibki. Sami veste, da je bilo to zelo turbulentno leto. Takrat se je zgodilo tudi vse tisto z Robertom Prosinečkim ... Kot rečeno, ni problem Mustafa Nukić kot oseba. Ampak vizija kluba se spreminja. Naša filozofija je, da iščemo mlade, perspektivne nogometaše. Med 19. in 24. letom, z dvema ali tremi izkušenejšimi nogometaši, kot je Agustin Doffo. Nukić ni slab nogometaš, ampak odločili smo se, da iščemo druge rešitve, ki se bodo skladale s filozofijo kluba," pravi Boromisa.

Po besedah športnega direktorja se lahko iz omenjene četverice v ekipo vrne le Rui Pedro, najboljši strelec državnega prvenstva. V tem trenutku se sicer zdi, da se Zoran Zeljković in njegovi sodelavci pripravljajo tudi na to, da v nadaljevanje sezone vstopijo brez izvrstnega Portgualca. Spomnimo; Rui Pedro lahko zmajevo gnezdo poleti zapusti kot prost nogometaš, zaenkrat pa vodstvo ljubljanskega kluba z njim in njegovimi zastopniki ni našlo skupnega jezika za podpis novega dogovora.

Članki iz rubrike