Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
10.01.2024 09:34:12
Deli članek:

'Izgubljeni sin' se je iz Maribora vrnil v Muro in navijačem poslal zelo odmevno sporočilo!

Aleš Cipot

Ko je pred dvema letoma vztrajal pri odhodu iz Fazanerije, da se je lahko preselil v Ljudski vrt, prekmurskih zamer ni manjkalo, toda čas celi tudi veliko hujše rane. In vmes je v nastalih okoliščinah dozorel trenutek za vrnitev Aljaža Antolina na ravnico. Črno-belim je vnovično zvestobo obljubil do 30. junija 2026, obetavni vezist iz Ižakovcev bi moral za Muro predstavljati okrepitev v pravem pomenu besede.

Že nekaj časa ni bila skrivnost, da so si v Murski Soboti prizadevali »izgubljenega sina« vrniti domov. Prepoznali so trenutek, da Aljaž Antolin s svojim statusom pod Kalvarijo ni bil zadovoljen, in ga naposled izkoristili. V včerajšnjem popoldnevu je 21-letni vezist tudi uradno postal nekdanji član Maribora in znova igralec Mure. S črno-belimi je podpisal pogodbo do 30. junija 2026, prišel je brez nadomestila, a so si vijoličasti zagotovili delež pri odškodnini ob naslednjem prestopu. Ante Šimundža vsekakor močno vpliva na njegovo kariero; ko je trofejni strokovnjak sedel na klopi prekmurskega ponosa, je (nezadovoljen) zapustil Fazanerijo, Ljudski vrt je po 65 nastopih in dveh doseženih golih (nezadovoljen) zapustil, ko nekdanji odlični napadalec sedi na vročem stolčku 16-kratnih prvakov ...

»Občutki so mešani. Slovesi, razumljivo, nikdar niso prijetni, a sem poskušal med obdobjem igranja v vijoličastem pustiti čim boljšo sled. Maribor mi je omogočil veliko, dobil sem priložnost za igranje v začetni enajsterici in z igrami v klubu prišel do statusa mladega reprezentanta. Že v moji prvi sezoni smo postali prvaki, potem odigrali številne evropske tekme. Najbolj mi bo nedvomno ostala v spominu poslovilna tekma Marcosa Tavaresa, ko sem v ozračju, ki ga je še zdaj težko opisati z besedami, pred polnim Ljudskim vrtom zabil gol. V jesenskem delu letošnje sezone, žal, nisem dobil veliko priložnosti, a bom pomnil predvsem pozitivne trenutke in gledano v celoti mi ostaja Maribor v prijetnem spominu. Usoda je hotela, da sem po osmih letih pri Muri odšel v Maribor, zdaj se vračam nazaj. Sledi miselni preskok, vesel sem, da smo na skupno zadovoljstvo sklenili dogovor, in bom z novim motivom začel naslednje poglavje v dobro znanem okolju,« pa se je ob odhodu na spletni strani zdaj že svojega nekdanjega kluba odzval otrok črno-belih.


Verjamem, da bo dodana vrednost
V mlajših selekcijah je odigral 95 tekem in dosegel 33 zadetkov, nakar je v sezoni 2020/21 na tekmi s Taborom debitiral v članski zasedbi. Prvi mož prekmurskega ponosa po sklenjenem poslu zadovoljstva ne skriva. »V zadnjih tednih se je ponudila priložnost, da Aljaža vrnemo v Fazanerijo, kjer se je začel njegov nogometni razvoj. Veseli me, da je tudi sam izkazal veliko željo, da se vrne k nam, in da je bila v njegovih mislih samo Mura. Verjamem, da bo dodana vrednost na sredini igrišča in bo zaostril konkurenco. Veseli me, da je naša prva okrepitev mlad in perspektiven nogometaš, povrhu še domačin, ki pozna Muro in okolje,« je povedal Robert Kuzmič.


Žal mi je, če sem kdaj storil kaj takega
»Vesel sem vrnitve v Muro, kjer sem preživel osem let, tukaj sem preživel otroštvo. Mura mi je že takrat dala veliko in želim si, da se vrne tja, kjer je že bila. Dal bom vse od sebe, da pomagam pri izpolnitvi teh ciljev,« je pristavil Aljaž Antolin, ki so ga v svoje vrste vabili tudi dvakratni prvaki iz Domžal. »Ko sem začel razmišljati o prestopu, je bila moja edina želja vrnitev v Muro. Nič drugega me ni zanimalo,« je poudaril mladi slovenski reprezentant, ki bi moral biti pomembna pridobitev, za konec je poslal še sporočilo navijačem: »Žal mi je, če sem v preteklih tekmah v žaru borbe kdaj storil kaj takšnega, kar jih je razjezilo. Verjamem, da se jim bom z igrami oddolžil na igrišču.«