severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

nu
nu
1 09.01.2024 16:16:09

Je Olimpija že našla zamenjavo?! Tarča zmajev mladi napadalec zagrebškega Dinama!

Luka Vovk

Med tem ko glavni tekmeci za državni naslov v teh dneh aktivno kadrujejo in dopolnjujejo svoje zasedbe pred spomladanskim delom sezone, je Olimpija zimsko nogometno tržnico vsaj zaenkrat bolj ali manj spremljala le od daleč. Edini novinec v četi Zorana Zeljkovića za zdaj ostaja mladi vratar Gal Lubej Fink, na drugi strani pa sta ekipo slovenskih prvakov zapustila Aljaž Krefl in Nemanja Gavrić.

Iz ekipe je bila prav tako dokončno odstranjena trojica nogometašev; Pascal Estrada, Marko Mijailović in Mustafa Nukić. Če z vodstvom ljubljanskega kluba ne bo našel skupnega jezika v pogojih za podpis nove pogodbe, bi se lahko tej trojici kmalu pridružil tudi prvi strelec prvenstva Rui Pedro.



Goran Boromisa je na torkovi novinarski konferenci zatrdil, da se Olimpija pripravlja tudi na možnost, da je Portugalec že odigral zadnjo tekmo v zeleno-belem. V prihodnjih dneh naj bi v zmajevo gnezdo prispela dva novinca, oba tujca. Očitno so Ljubljančani eno od alternativnih napadalno usmerjenih rešitev našli v zagrebškem Dinamu. Po poročanju hrvaških medijev se je Olimpija ogrela za Antonia Marina. Hrvaški nogometaš je ravno danes dopolnil 23 let, pogodba z Dinamom pa se mu izteče ob koncu te sezone. Kot nam zatrjujejo tudi naši viri blizu kluba, se je Marin dejansko znašel na ožjem seznamu potencialnih okrepitev zeleno-belih.

Gre za krilnega napadalca, ki se znajde tudi na osrednjih igralnih položajih. Po potrebi bi lahko morda zakrpal tudi vrzel, ki bi nastala ob odhodu Pedra. Marin je zrasel v mladinskem pogonu zagrebškega kluba, kot posojen nogometaš je bil nekaj časa tudi član italijanske Monze. V letošnji sezoni je v Dinamu skupno zbral 16 nastopov in se na njih podpisal pod štiri zadetke. Kot zatrjujejo Hrvati, se je njegova zgodba na Maksimiru zagotovo zaključuje, a Olimpija ni edina, ki se zanima za njegove usluge.

Članki iz rubrike