Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.12.2023 17:20:47
Deli članek:

Razkrivamo! Karničnik ostaja v Celju! Dogovor med Celjem in Ludogorcem že sklenjen

Luka Vovk

Slovenski reprezentančni branilec Žan Karničnik bo tudi spomladi igral v celjskem dresu.

Potem ko se je nekaj časa govorilo, da bo Žan Karničnik, ki igra v Celju kot posojen igralec bolgarskega prvoligaša Ludogorca, še naprej ostal prvi vodilni ekipi lige, zdaj o tem ni več nikakršnega dvoma. Celjski in bolgarski klub sta potrdila, da odlični Karničnik ostaja v ekipi pod taktirko Damirja Krznarja, pogodbo je podpisal do konca sezone 2025/26.

V knežjem mestu že dolgo ni bilo dvomov o tem, da želijo po poteku posoje izkoristiti odkupno klavzulo, ki so jo ob prihodu slovenskega reprezentanta sklenili z Ludogorcem. Celjani so seveda tudi z Žanom dosegli dogovor, da bo kariero nadaljeval na stadionu Z'dežele. Vsaj do prihajajočega evropskega prvenstva v Nemčiji, do katerega seveda želi biti v nenehnem tekmovalnem ritmu. V Celju kljub prvemu mestu na lestvici in zajetni prednosti pred zasledovalci ne skrivajo, da želijo med ligaškim premorom poskrbeti, da bo imel trener Damir Krznar v nadaljevanju sezone na voljo še močnejšo zasedbo. Karničniku bi se pogodba o posoji v Celju iztekla 31. januarja 2024. 
O tem, kako pomemben člen ekipe je Žan Karničnik, ni treba posebej razpredati, in zato pri vodilnih možeh celjskega prvoligaša ni bilo niti kančka dvoma o tem, da izkoristijo odkupno klavzulo, za katero so se ob prihodu slovenskega reprezentanta dogovorili s serijskimi bolgarskimi prvaki. Ta znaša 300 tisoč evrov, omenjeni znesek je bil na stadionu Z'dežele 'rezerviran' že dalj časa.