Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
30.12.2023 07:45:52
Deli članek:

Jasno je, kakšne so poti Mure za pomlad! Kdo bo stal ob igrišču in kdo bo prišel...

Aleš Cipot / Ekipa SN

Po črno-belem pretresu je jasno le to, da se je Denis Rajbar umaknil iz Fazanerije, vse ostalo je v največji meri zavito v tančico skrivnosti. Kdo bo nasledil dozdajšnjega športnega direktorja? Bo Vladimir Vermezović nadaljeval svoje poslanstvo na ravnici?

Potem ko je odhod Denisa Rajbarja tako s položaja športnega direktorja, kot iz lastniške strukture družbe, ki skrbi za delovanje črno-belega kluba, pričakovano močno odmevala, sta bila zadnja dneva vendarle nekoliko bolj umirjena. A le navzven, v zakulisju se dogaja ogromno in še več. Predsednik Robert Kuzmič išče nove rešitve za naprej in opravlja številne pogovore. Zaseden je 'sto na uro', vendar kakšne konkretne poteze do sinoči še ni povlekel. Zdi se, da bodo z informacijami bogate prve ure novega leta …
Najbolj vznemirljivo je kakopak vprašanje, kdo bo poslej odgovoren za kadrovsko politiko oziroma sestavljanje igralskega mozaika. Ni jih bilo malo, ki so bili prepričani, da se bo tovrstnega izziva lotil Gregor Balažic, ampak menda še ni povsem gotovo, da bo nekdanji branilec tudi v prihodnje ostal v prekmurskem nogometnem hramu. A to še ne pomeni, da prvi mož murašev primernega kandidata ne bo našel znotraj kluba, ena od možnosti je Robi Koren. Za marsikoga se zdi logična izbira ne le zaradi njegovih izkušenj in bogatih stikov ter povezav, ki jih je ustvaril med igralsko kariero, ampak tudi zaradi dejstva, ker ima kot šef nogometne šole odličen vpogled v Murino mladost, ki naj bi v prihodnje dobivala vse več priložnosti.
Prav tako se omenja Mitja Mörec, ki je kot športni direktor že pomagal ustvarjati novo zgodbo, toda medtem se je posvetil trenerstvu in z ekipo Floridsdorfer AC v avstrijski drugoligaški druščini opravlja odličen posel. Dvomimo, da bi se bil klopi pripravljen odreči in prekiniti kariero, ki ima obetavno izhodišče, a morda je to izziv, ki bi se ga bil pripravljen lotiti v domačem okolju. Sicer je dejstvo, da je Vladimir Vermezović svojo nalogo opravil zelo korektno, umiril in stabiliziral je razmere ki so bile po odhodu Dejana Grabića kar malce kaotične, ampak ob spremembi klubske vizije bi se menda utegnila sprememba pripetiti tudi na vročem stolčku. Za povsem nov začetek …
Ali se bo to res zgodilo, je v tem trenutku nemogoče napovedati, vendar to ni ovira, da so v javnosti začela krožiti imena strokovnjakov, ki bi morda lahko poskušali uresničevati novo strategijo. Številni so pomislili na Damjana Gajserja, ki na drugoligaškem prizorišču sijajno vodi Beltinčane, Muro pa je v 'drobovju' spoznal kot pomočnik Anteja Šimundže, črno-bele barve je branil tudi med igralsko kariero. Resda bolj sramežljivo je v 'obtoku' tudi njegov mlajši brat Saša, ki je po odhodu iz Ljudskega vrta in ciprski zgodbi preprosto mrknil, vendar je najbrž željan vrnitve na veliki oder in še bi lahko naštevali. Seveda ne gre izključiti niti kakšnega popolnega presenečenja, prav tako kot ne tega, da bo Vladimir Vermezović ostal v sedlu. Prihajajoči dnevi na ravnici bodo zelo zanimivi.