Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

mark rutte Svet24.si

Izbrali so novega šefa Nata

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

jože-mastnak Njena.si

Prihaja Ljubezen na vasi, kjer bo kraljeval Jože ...

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

nu
nu
1 30.12.2023 07:39:54

Bo rešil sloviti nemški klub pred breznom? Takoj naj bi skočil v prvo ekipo...

Profimedia
Mladi slovenski reprezentant Jaka Čuber Potočnik bo moral po odločitvi Mednarodnega športnega razsodišča odslužiti še dvomesečeno kazen neigranja.

Pri Kölnu, ki je v velikih težavah priznavajo, da je postopek pustil svoje posledice, hkrati pa zatrjujejo, da bo mladi napadalec kmalu dočakal priložnost na velikem odru. Nobenega dvoma ni, da je 18-letni nogometaš med slovensko-nemškim sporom, ki je trajal skoraj dve leti, utrpel največ škode. Njegov razvoj se sicer ni zares zaustavil, pretirano ga vsaj za zdaj ni zmotil niti štirimesečni suspenz; polovico ga je že odslužil in na zelenice se je vrnil v dobri formi. Ampak neizbežno je, da tako dolgotrajna, tudi odmevna saga v karieri mladega športnega pusti pečat. Če je psihološko še tako stabilen, ga tako ali drugače zaznamuje. In ko je tako, bo vedno odprto vprašanje, kaj bi bilo, če bi bilo ...

Da veliki up slovenskega nogometa epiloga spora ni prenesel mirno, so v teh dneh priznali tudi v Kölnu. »Nujno je treba izpostaviti, da fant na to situacijo ni imel nobenega vpliva. Vse skupaj je bilo zanj zelo zahtevno, do neke mere smo morali tudi zavirati njegov razvoj,« je za nemški Express povedal Christian Keller in s tem namignil, da bi se Čuber Potočnik po vsej verjetnosti že pridružil članski ekipi, če ne bi prišlo do kalvarije na sodiščih.
Član slovenske mladinske reprezentance bo v naslednjih dveh mesecih odslužil preostanek kazni, na igrišča pa se bo v tekmovalnem smislu predvidoma vrnil sredi marca. Direktor Kölna zatrjuje, da bo takrat – v pravih okoliščinah – dočakal svojo priložnost tudi na velikem odru. »Ne glede na suspenz bo dobil priložnost. Poskrbeli bomo, da bo lahko znova užival v nogometu in da nam bo pomagal, ko mu bo spet dovoljeno igrati,« pravi Keller. Čuber Potočnik naj bi se treningom prve ekipe pridružil že januarja, ko bodo kozlički začeli priprave na nadaljevanje prvenstva; Köln bo sezono po dobrih treh tednih premora nadaljeval 13. januarja, ko bo na svojem stadionu gostil Heidenheim.

Članki iz rubrike