sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
0 26.10.2023 12:46:35

Najnovejše o vratarju Olimpije Vidovšku: Kaj se dogaja? Ne na Ferske otoke s soigralci, ampak na ...

Martin Metelko
Pred vratarjem Olimpije je dolgotrajna rehabilitacija.

Da poškodba ni tako nedolžna, kot se je morda zdelo sprva – in kot se je morda sprva zdelo tudi vratarju Olimpije – smo na straneh vašega in našega športnega časnika poročali že dan po obračunu z Radomljani. Ob bližnjem srečanju z nogo Franja Posavca je Matevž Vidovšek utrpel izpah rame, sklep pa je ob pomoči zdravniške službe sicer kmalu zatem znova skočil na svoje mesto. Dokler je bila desnica Olimpijinega vratarja še vedno na 'delovni temperaturi', hujših bolečin ni bilo, dan kasneje, ko se je rama ohladila, pa je bilo že pred prvimi zdravniškimi pregledi bolj ali manj jasno, da je oktobrska reprezentančna akcija za 23-letnega čuvaja mreže izgubljena, kmalu pa je postalo očitno, da bo izgubljenega še precej več.


Pregled z magnetno resonanco je pokazal, da so ob izpahu nastradale tudi mišice in tetive v ramenskem sklepu. Ob vsaki podobni poškodbi gre to sicer pričakovati, a so pri Olimpiji kljub vsemu upali, da so bila mišična tkiva poškodovana v manjši meri in da invazivni posegi ne bodo potrebni. Ampak upanje je bilo zaman. Tudi ob iskanju drugega ali tretjega mnenja spremembe ni bilo; koroški vratar potrebuje operativni poseg, ta pa bo opravljen danes.

Vidovšek tako svojih soigralcev ne bo podprl na gostovanju na Ferskih otokih, temveč se bo po prestani operaciji najprej posvetil počitku, nato pa čim hitrejši rehabilitaciji. Nobenega dvoma ni, da je jesenski del sezone za Matevža Vidovška že izgubljen, soigralcem se bo predvidoma pridružil med pripravami na drugo polovico sezone, prav lahko pa se zgodi, da bo njegovo okrevanje še nekoliko daljše. Kot zatrjujejo v ljubljanskem klubu, iskanja morebitne zamenjave za Vidovška vsaj za zdaj ne bo; v vratih zmajev ga bo nadomestil Denis Pintol.

Članki iz rubrike