asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

jožef-mastnak Njena.si

Ljubezen na vasi: Jožefa ustvarjalci šova niso ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

nu
nu
1 25.10.2023 21:12:39

Blizu, zelo blizu so bili mladi vijoličasti: Mladinci Maribora so v Nemčiji ...

Potem ko so prvo tekmo v ligi prvakov za mlade proti nemškemu prvaku Mainzu na domačem igrišču izgubili z 0:2, je bilo bolj ali manj jasno, da mladinci vijoličastih na povratnem obračunu potrebujejo senzacijo, če želijo napredovati v naslednji krog.

Pred 3000 gledalci so bili nekaj časa blizu, da bi ta cilj tudi dosegli. Po asistenci Tineta Čuka in zadetku Aneja Dukarića so ob polčasu vodili z 1:0. Hitro na začetku drugega dela so prejeli zadetek (Kalemba) in povraten dvoboj tako končali z izidom 1:1.

"Zelo ponosen sem na fante. Taktično so odigrali točno tako, kot smo se zmenili. Malce grenak priokus je, ker smo vodili z 1:0 in potem v prvih 10 minutah drugega polčasa prejeli izenačujoč zadetek. Ves čas smo sicer bili kompaktni, hitri, v tranziciji nevarni. Tudi Nemci so trepetali," je po tekmi dejal Dejan Dončić.

"Najprej bi se rad zahvalil ekipi. Zares odlično smo odigrali tekmo. Vsi, tako tisti, ki smo začeli dvoboj kot tisti, ki so vstopili v nadaljevanju. Malo je seveda grenkega priokusa, ker smo izpadli, ampak lahko gremo z dvignjeno glavo naprej, v nove dvoboje," pa je po koncu tekme dejal strelec gola Anej Dukarić. In o svojem golu povedal: "Fantastičen občutek. Podaja je bila izjemna, po takšni podaji moraš zadeti. Jaz sem svoje dodal, ampak vse ostalo je naredila ekipa."

Maribor je igral v postavi: Doroshenko, Lorbek, Poredoš, Hunjet, Voglar, Mikluš Senekovič (88' Grizold), Silajdžić, Horvat (58' Bakšič), Čuk (88' Antić Kurbus), Tavares (88' Ristić), Dukarić (75' Grlić).

Članki iz rubrike